Суд арештував одного з нападників на фотографа Кужельного

Суд арештував одного з нападників на фотографа Кужельного

Фото
Укрінформ
Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід підозрюваному у нападі на журналіста Олександра Кужельного Микиті Губському у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомила слідча суддя Ірина Литвинова, передає кореспондент Укрінформу.

"Суд ухвалив: клопотання задовольнити. Застосувати до Губського запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 16 жовтня включно у межах строку досудового розслідування", - уточнила Литвинова.

Прокурор заявила у суді клопотання щодо обрання Губському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці.

Зі свого боку адвокат підозрюваного попросив відмовити у задоволенні клопотання прокурора і обрати запобіжний захід Губському у вигляді особистого зобов'язання. Також він заявив, що подаватиме апеляцію на це рішення суду.

Читайте також: Суд обирає запобіжний захід нападнику на фотографа, якого побили на акції «Нацкорпусу»

Окремо захисник Губського, характеризуючи підзахисного, зазначив, що він, серед іншого, має роботу - працює комірником, і працює графік "дві денні зміни - дві нічні зміни". Губський, за інформацією юриста, раніше судимим не був.

Читайте також: У Нацкорпусі кажуть, що нападники на фотокореспондента «понесли покарання»

У спілкуванні з журналістами Губський уточнив, що він визнає свою провину. "Я зрозумів, що я вчинив злочин, за який я готовий відповісти", - сказав підозрюваний.

Як повідомляв Укрінформ, 14 серпня представники "Національного корпусу" та інших націоналістичних сил проводили акцію протесту "Зупинимо капітуляцію". Після неї було скоєно напад на кореспондента видання "Букви" Олександра Кужельного.

У Нацкорпусі заявили, що нападники на фотокореспондента «понесли покарання» та принесли вибачення журналісту.

За фактом нанесення тілесних ушкоджень журналісту на столичному Печерську поліція відкрила кримінальне провадження.

15 серпня правоохоронці повідомили двом львів'янам про підозру у побитті Кужельного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-