Двом львів'янам повідомили про підозру у побитті журналіста на Банковій

Двом львів'янам повідомили про підозру у побитті журналіста на Банковій

Укрінформ
Правоохоронці повідомили двом львів'янам про підозру у побитті фотокореспондента одного з інтернет-видань під час учорашнього мітингу на вулиці Банковій у Києві.

Про це повідомляє поліція Києва, передає Укрінформ.

"У рамках розпочатого кримінального провадження за ч. 2 ст. 345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України слідчі за процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури повідомили фігурантам про підозру у скоєнні злочину", - йдеться у повідомленні.

За даними поліції, 14 серпня під час мітингу на вулиці Банковій порушники спочатку принижували, а потім завдали тілесних ушкоджень фотокореспондентові.

У поліції зазначили, що нападниками виявилися львів’яни, 2001 та 2004 років народження, які були учасниками акції. Їм загрожує до п’яти років ув’язнення.

Читайте також: У Нацкорпусі кажуть, що нападники на фотокореспондента «понесли покарання»

Поліцейські звернулися до суду з клопотаннями про обрання їм запобіжних заходів. Встановлюється також роль інших учасників у скоєному правопорушенні.

У поліції також наголосили, що вибачення за скоєння злочину не звільняє правопорушників від відповідальності. "Розкаяння, матеріальна компенсація витрат на лікування журналіста може бути врахована судом під час винесення вироку", - додали у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, 14 серпня представники Нацкорпусу та інших націоналістичних сил проводили акцію протесту під назвою «Зупинимо капітуляцію». Після її завершення на кореспондента видання «Букви» Олександра Кужельного було скоєно напад.

За фактом завдання журналісту тілесних ушкоджень відкрито кримінальне провадження.

Згодом у Нацкорпусі оприлюднили заяву, що нападники на Кужельного вже понесли покарання та перепросили у журналіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-