У Вінниці ветеранів АТО та ООС безкоштовно навчатимуть основ бізнесу

У Вінниці ветеранів АТО та ООС безкоштовно навчатимуть основ бізнесу

Укрінформ

У Вінниці тридцятьох ветеранів АТО та ООС упродовж двох з половиною місяців безкоштовно навчатимуть основ підприємницької діяльності -  планування,  маркетингу, фінансів, управління персоналом і продажів. 

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в  департаменті  у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

 «Вінниця стала третім містом, де організовано безкоштовне навчання ветеранів АТО та ООС основам бізнесу, аби допомогти їм знайти себе у мирному житті. Зараз набір учасників програми продовжується, а всього до участі в до навчальному проекті «Програма з підприємницької діяльності для ветеранів АТО та ООС» планується залучити тридцятьох ветеранів», - повідомили у департаменті.

У відомстві зазначили, що  упродовж  2,5 місяців учасників  навчальної програми мають опанувати курс із 10 модулів, а на завершення  кожний із них  має розробити бізнес-план власної справи. Найкращі проекти отримають заохочувальне фінансування. Підтримує реалізацію цього проекту Вінницька міська рада.

«Тому, що ми проявляємо суспільну ініціативу і робимо перший крок щодо реалізації навчальної програми, передувала достатньо довга співпраця з Олександром Білецьким, який є ідеологом цього процесу у Вінниці. Коли він почав робити перші кроки, ми зрозуміли, що це потрібно розширювати в більш серйозному масштабі. Ні для кого не секрет, і я не відкрию якусь таємницю, що сьогодні питання адаптації учасників війни на сході і зокрема вінничан та мешканців нашої області, достатньо актуальна. Ми знаємо, що по різних містах є достатньо ефективні та позитивні практики щодо відкриття малого та середнього бізнесу.  У Вінниці ми повинні цю роботу проводити більш якісно і активніше. Маю надію, що всі зацікавлені особи: представники громадських організацій, різних спілок – теж долучаться до цього процесу, і ми зможемо з часом говорити про те, що нам вдається теж допомагати нашим ветеранам адаптуватися і знаходити себе», – каже міський голова Сергій Моргунов.

Навчатимуть ветеранів викладачі Київської школи економіки спільно з організаціями-партнерами за підтримки Благодійного фонду родини Загоріїв безкоштовно викладатимуть основи планування,  маркетингу, фінансів, управління персоналом і продажів. 

«У нас є багато якісно підготовлених викладачів і вони проводять ефективну роботу в аудиторії. Ідея цієї програми у нас з’явилася минулого року. Одна із проблем, з якою стикаються воїни після повернення додому, – це те, що вони не можуть працювати на когось після повернення додому. Виникла ідея навчати таких людей створювати власні бізнеси. Ми говоримо зараз про мікробізнес та малий бізнес. Ми ніколи не працювали з ветеранами і боялися це робити, але зараз у нас уже є успішні історії реалізації проектів. Програма досить успішно реалізувалася у Києві і на неї є попит, тому ми її продовжуємо в регіонах», - розповіла в.о. віцепрезидентка з бізнес-освіти Київської школи економіки Ольга Нагорнюк. 

Старт занять запланований на 4 листопада. 

Варто зазначити, що у Вінниці вже діє соціальне підприємство, де працюють ветерани АТО та ООС. Це ТОВ «Соціальне підприємство УВВ Інжиніринг», яким керує Олександр Білецький.  Вони виготовляють острівці безпеки, які встановлені на дорогах міста. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-