Як вибрати хороших будівельників в Києві: чек-лист від експертів

Як вибрати хороших будівельників в Києві: чек-лист від експертів

Укрінформ

Багатьом здається, що в ремонті найскладніше - придумати дизайн і купити якісні будівельні матеріали. Так, ці етапи важливі, але вибір будівельників, які можуть втілити навіть складний задум, - задача більш відповідальна. Давайте розберемося, за якими параметрами вибирати будівельних фахівців в Києві і як визначити їх кваліфікацію.

Будівельні фірми: дорожче, але з гарантією?

Перше, що треба запам'ятати обираючи підрядника: в пріоритет слід виносити фірми з хорошою репутацією. На відміну від приватних бригад, компанії ведуть "чисту" діяльність, платять податки і підтримують свою репутацію.

Зібрані Newstroy відгуки від клієнтів наочно свідчать, що вартість ремонту в столичних будівельних компаніях в середньому на 20-30% вище, ніж ціна на роботи приватних фахівців. Однак враховуючи економію, звернення до приватників все-таки таїть масу неприємностей, в тому числі:

  • витрачений даремно час;

  • зіпсовані матеріали;

  • подорожчання відновлювальних робіт, оскільки потрібно переробляти навіть основу;

  • можливе руйнування частини готового ремонту.

У свою чергу, будівельна компанія працює за чітким регламентом і нормами. У великих фірмах є окремі фахівці, які перевіряють якість виконаних проміжних робіт, після чого видається дозвіл на подальший ремонт. Всі узгодження відбуваються швидко за рахунок локалізації фахівців в одній компанії.

Іншими словами, якщо вам порадили будівельників в Києві, компанія Ньюстрой, яка впевнено займає нішу на ринку України вже 14 років, рекомендує перевірити, як давно фірма займається будівництвом. Бажано звертатися в ті компанії, які на ринку більше 3-5 років і мають завершені проекти.

Рекламні канали для пошуку будівельної компанії

Де шукати пристойну будівельну компанію в мегаполісі? Газети з оголошеннями - неефективні і, взагалі, такий спосіб отримання інформації вже застарів. Форуми і дошки оголошень в Інтернеті завалені пропозиціями, з яких 80% - від шахраїв, що мріють виманити більше грошей і зникнути.

Безпечним варіантом можна вважати видачу пошукових систем. Не контекстну рекламу, оскільки туди потрапляють і фірми-одноденки без рейтингу, а топові фірми в органічній видачі. Інакше кажучи, ті компанії, які користуються довірою пошукової системи і займають першу десятку її рейтингу. Саме вони вважаються найбезпечнішими для співпраці.

Як експерти Ньюстрой рекомендують перевіряти відгуки

"Ми розміщуємо на сайті відгуки наших клієнтів про Newstroy, щоб нові відвідувачі мали можливість відразу ознайомитися з рекомендаціями. А далі все просто: якщо відгуки зацікавили, замовте по посиланню прорахунок ремонту", - розповіли в будівельній компанії Ньюстрой.

Але навіть рекомендовану фірму потрібно обов'язково перевіряти:

  • з'їздити в офіс компанії, впевнитися в її реальності;

  • оцінити рівень оформлення офісу, якість роботи персоналу;

  • вивчити приклади виконаних робіт в портфоліо.

Як визначити кваліфікацію будівельників

Про компанію Ньюстрой в Інтернеті залишають відгуки як про експертів будівельного ринку. Тому ми звернулися до них з проханням розповісти, як перевірити будівельну бригаду. У відповідь отримали такий невеликий чек-лист:

  • відвідайте поточні об'єкти, де можна оцінити підхід команди до роботи;

  • перевірте якість виконання робіт на об'єкті та дотримання технологій будівництва;

  • зверніть увагу на інструмент, його стан та комплектацію.

Коли всі перевірки закінчаться і ви перейдете до етапу оформлення домовленостей з обраною фірмою, експерти рекомендують не надто торгуватися з приводу оплати за роботу фахівців - будівельники знайдуть, де заощадити на ремонті, але це не принесе нічого хорошого замовнику. Вдалого вибору!

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-