NBT спорудить потужну вітрову електростанцію в Україні
вартістю у 370 млн. Євро

NBT спорудить потужну вітрову електростанцію в Україні вартістю у 370 млн. Євро

Укрінформ

(Київ, 6-го вересня 2018 р.) На церемонії, в якій сьогодні взяли участь президент України Петро Порошенко та міністр закордонних справ Норвегії Іне Сьорейде Еріксен, норвезька компанія з розвитку вітрової енергетики NBT разом із своїми партнерами оприлюднила угоду про будівництво вітрової електростанції (ВЕС) потужністю у 250 МВт на півдні Херсонської області в Україні.

У співпраці із ведучими виробничими компаніми та фінансовими інвесторами NBT планує завершити будівництво 64 вітрових турбін на 1300 гектарах площі біля озера Сиваш на півдні України упродовж 15 місяців. Після завершення будівництва ця ВЕС стане найбільшою ВЕС в Україні, профінансованою без регресу в рамках міжнародного проекту.

EPC-котракт на 292 млн. Євро є частиною загальної вартості іноземних інвестицій розміром 370 млн. Євро. Він значною мірою наблизить прагнення України збільшити частку внутрішньої відновлюваної енергетики з 6 до 11 відсотків до 2020 р.

NBT планує створити в Україні додатково ВЕС потужністю у 860 МВт впродовж наступних трьох років як стверджує виконавчий директор компанії NBT Юар Вікен.

«Бізнес-клімат в Україні помітно поліпшився в останні роки і наше рішення увійти на український ринок грунтується на прогресі, який здійснила країна. Ми цінуємо підтримку українського уряду, Офісу Національної інвестиційної ради, регіональних органів влади та інших партнерів та зусилля, які уможливили реалізацію проекту ВЕС на півдні України.

Ми бачимо визначне майбутнє України у розвитку відновлюваної енергетики», - зазначає Вікен.

А також відвідання церемонії за участю міжнародних партнерів NBT із EPC-котракту POWERCHINA – однієї з найбільших компаній у світі із спорудження електростанцій та Nordex Group - лідера з виробництва наземних вітрових турбін. Американський інвестиційний банк J.P.Morgan є фінансовим радником NBT із здійснення транзакцій.

«Ми надзвичайно раді з того, що тісно працюватимемо із POWERCHINA та Nordex із спорудження першої в Україні ВЕС, що фінансуватиметься в рамках міжнародного фінансового проекту», - зауважує Вікен.POWERCHINA вітає проект Сиваської ВЕС як можливість розширити свою присутність на міжнародному ринку відновлюваної енергетики та на конкурентно-спроможному європейському ринку.

«Цей проект ВЕС потужністю у 250 МВт передбачає найвищі міжнародні стандарти технології, якості, збереження навколишнього середовища, охорони здоров'я та безпеки. Цей проект відзначає дуже важливий крок, який компанія POWERCHINA робить у напрямку глобалізації своєї стратегії», - стверджує п. Лі Янминг, віце-президент компанії POWERCHINA.

Німецька компанія Nordex Group постачатиме турбіни загальною потужністю у 250 МВт для проекту NBT із спорудження Сиваської ВЕС. *

”Замовлення в рамках проекту Сиваської ВЕС означатиме бездоганне входження Nordex Group на український ринок», - розповідає Хосе Луіз Бланко, виконавчий директор компанії Nordex Group.

*Після забезпечення фінансування проекту, виробник опублікує детальну інформацію на майбутньому підтвердженні замовлення.

Контактна інформація

Юар Вікен, виконавчий директор NBT, тел.: +47 916 19 785, ел. пошта:

joar.viken@nbtas.no

Про компанію NBT

Компанія NBT розвиває проекти із створення ВЕС та інших видів відновлюваної енергетики на нових ринках. Компанія була створена в 2004 р., має центральний офіс в Осло, Норвегії, здійснює свою діяльність в Норвегії, Китаї, Пакистані, Сингапурі, Україні та на Кипрі.

Про компанію POWERCHINA

POWERCHINA – це інтегрована будівельна група, що займається інвестиціями, фінансуванням, плануванням, спорудженням, виробництвом обладнання та керуванням ГЕС та гідравлічних інфраструктур.

Дохід від бізнесу компанії POWERCHINA досяг 335 млрд. єн (52,3 млрд. доларів США) у 2017 р., а прибуток становив 13 млрд. єн. Компанія посіла 190-е місце у рейтингу Fortune Global 500 у 2016 р.

Про компанію Nordex Group

Компанія Nordex Group інсталювала вітрові турбіни загальною потужністю 23 ГВт на більш ніж 25 ринках, акумулюючи дохід від продажу у 3,1 млрд. Євро в 2017 р. Компанія нині налічує близько 5000 працівників. Виробнича потужність налічує мережу заводів у Німеччині, Іспанії, Бразилії, Сполучених Штатах Америки та Індії. Виробництво зорієнтовано переважно на наземні турбіни у розряді потужності 1,5 – 4,8 МВт, відповідаючи вимогам ринків, обмежених територіями та мережами.Про компанію J.P. Morgan J.P. Morgan є глобальним лідером фінансових послуг, який пропонує рішення ведучим світовим корпораціям, урядам та інституціям із понад 100 країн світу.

Факти про проект Сиваської ВЕС

• У квітні 2018 р. компанія NBT отримала українське підприємство із невеликою діючою ВЕС Сивашенергопром ТОВ і великий проект із розвитку вітрової енергетики.

• В рамках ЕРС-контракту із компанією POWERCHINA і компанією Nordex Group, NBT спорудить ВЕС, яка налічуватиме 64 одиниці турбін потужністю 3,9 МВт.

• ВЕС буде першою ВЕС в Україні, профінансованою без регресу. Ведучий американський інвестиційний банк J.P. Morgan забезпечить левову частку боргу розміром у 269 млн. Євро.

• План зведення забезпечить комісію до 31-го грудня 2019 р. з тим, щоб проект отримав 0,102 Євро/КВт зеленого тарифу на період до 31-го грудня 2029 р.

• Дозвіл на будівництво було отримано 29-го серпня цього року. Планові та підготовчі роботи уже розпочалися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-