Вінниччина і Хмельниччина співпрацюватимуть на рівні регіонів та об’єднаних громад

Вінниччина і Хмельниччина співпрацюватимуть на рівні регіонів та об’єднаних громад

Укрінформ

У Вінниці у п’ятницю під головуванням очільника обласної Ради Анатолія Олійника відбувся круглий стіл на тему: «Добровільне об’єднання територіальних громад: реалії, проблеми, перспективи» в рамках виїзного семінару за участі офіційної делегації Хмельницької обласної ради на чолі з її головою Михайлом Загородним. У ході заходу підписані меморандуми про співпрацю між Вінниччиною та Хмельниччиною, а також об’єднаними громадами двох регіонів

У складі делегації гостей до Вінниці завітали заступник голови Хмельницької обласної ради Валерій Лесков, депутати Хмельницької обласної ради, голови районних рад, голови об’єднаних територіальних громад Хмельницької області, працівники виконавчого апарату та комунальних установ Хмельницької області. У зібранні також взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної Ради Олександр Крученюк, заступник Вінницького міського голови Сергій Тимощук, голови районних рад та голови об’єднаних територіальних громад Вінницької області; представники громадськості та засобів масової інформації.

Анатолій Олійник поінформував, що 5-6 жовтня 2017 року делегація самоврядців Вінниччини у складі голови обласної Ради, голів районних рад, об’єднаних територіальних громад, депутатів побувала на Хмельниччині та ознайомилася з досвідом роботи ОТГ.

– Сьогодні і в медицині, і в освіті, і в системі організації влади на місцях відбуваються великі зміни, які, по великому рахунку, потрібно обов’язково робити. Хоч ми запізнилися з цими процесами, і в нас є певні проблеми, але дорогу долає той, хто рухається вперед, – наголосив Анатолій Олійник, звертаючись до присутніх. – Основне, що всі наші кроки і наша відповідальність мають бути направлені на те, щоб зміцнити сильну державу Україну.

Голова обласної Ради повідомив, що програма дводенного семінару включає в себе засідання круглого столу з обговорення проблематики щодо об’єднання територіальних громад та обміну думками, а також практичну частину, під час якої всі учасники отримають змогу безпосередньо, в об’єднаних територіальних громадах міста Іллінці та селища Дашів  ознайомитися з першими результатами їхньої роботи.

В ході «круглого столу» виступаючі розповідали про свій досвід роботи в процесі об’єднання громад, а також про проблеми, які виникають на цьому шляху. Вони акцентували увагу на тому, що в Україні вже третій рік триває процес децентралізації. У цих умовах добровільно об’єднані територіальні громади мають усі можливості й ресурси для повноцінного функціонування та розвитку. Вони беруть на себе цілковиту відповідальність за всі сфери життя на власних територіях. Саме це є показником успішної й доцільної діяльності ОТГ. За умови добросовісного виконання зобов’язань, підвищується ефективність використання бюджетних коштів, а це – прямий і правильний шлях до стабілізації соціально-економічної ситуації в усій країні.

Після всіх виступів та обговорення голови обласних рад Анатолій Олійник і Михайло Загородний підписали Меморандум про співпрацю між Вінницькою обласною Радою та Хмельницькою обласною радою. Зокрема, підписаний документ передбачає співробітництво у сфері розвитку територіальних громад та реформування місцевого самоврядування, у сфері соціально-економічного розвитку, в галузі освіти, культури, туризму та спорту, охорони здоров’я, а також у сфері охорони навколишнього природного середовища.

– Я хочу висловити впевненість в тому, що підписання меморандумів між нашими обласними радами і об’єднаними територіальними громадами однозначно, без перебільшення, будуть слугувати нам, щоб ми могли вдосконалюватись, обмінюючись інформацією і досвідом, рухатись вперед і відчувати свою відповідальність, – підкреслив Анатолій Олійник.

Також відбулось підписання меморандумів про співпрацю між ОТГ Хмельницької та Вінницької областей – між Волочиською міською і Іллінецькою міською ОТГ, Меджибізькою селищною і Тростянецькою селищною ОТГ, Староушицькою селищною і Краснопільською сільською ОТГ, Крупецькою сільською і Райгородською сільською ОТГ, Вовковинецькою селищною і Росошанською сільською ОТГ, Смотрицькою селищною і Ситковецькою селищною ОТГ, Солобковецькою сільською і Студенянською сільською ОТГ, Жванецькою сільською і Шляхівською сільською ОТГ, Колибаївською сільською і Якушинецькою сільською ОТГ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-