Коростенський ЦСПР розвиває успішний проект «Бібліотерапія»

Коростенський ЦСПР розвиває успішний проект «Бібліотерапія»

Укрінформ
28 січня 2018 року учасники АТО групи само- та взаємодопомоги «Гуртом легше», що створена на базі Центру соціально-психологічної реабілітації населення в місті Коростені, який належить до сфери управління Служби, відвідали бібліотеку філії № 2 ЦБС м. Коростень.

Ще минулого року фахівець із соціальної роботи Вікторія Обиход розпочала проводити заняття з учасниками АТО з елементами бібліотерапії – це лікування людини словом, книгою. А вже на початку 2018 року разом з бібліотекарями розробили проект «Бібліотерапія. Співпраця заради майбутнього», до якого додається план заходів, що передбачає шість тематичних зустрічей на базі бібліотеки філії № 2 ЦБС м. Коростень. Перша з них під назвою «Книжкові пристрасті захисників Вітчизни» пройшла досить інформаційно насичено та весело.

Бібліотекарі ознайомили всіх присутніх з величезною кількістю цікавих книжок, котрі можна взяти додому та прочитати, або скористуватись послугами читального залу. Презентували такі жанри літератури як класика, фантастика, сучасна література, детективи, трилери, філософські та психологічні книжки, розповіли про заняття для дітей  зі створення хенд-мейд  виробів «Творчими долонями», що регулярно проходять у бібліотеці.

Також у бібліотеці є комп’ютери  та інтернет. Можна скачати документи, інформацію, роздруковувати та сканувати інформаційні файли.

Багатьох воїнів зацікавили стелажі з книгами, присвячені АТО, а також літературні видання, в яких зібрані вірші про війну та патріотизм.

Фахівець із соціальної роботи провела цікавий тест на визначення літературного жанру, котрий би найбільше сподобався кожному з учасників АТО, відповідно до їх вподобань. Обговорили разом з захисниками улюблені книги та обмінялись враженнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-