Вінницька харчосмакова фабрика розширила виробничі потужності за підтримки USAІD

Вінницька харчосмакова фабрика розширила виробничі потужності за підтримки USAІD

Укрінформ
Днями на підприємстві  ПрАТ «Вінницька харчосмакова фабрика» відбулось урочисте відкриття нової пакувальної лінії, встановленої у співфінансуванні із проектом USAІD «Підтримка аграрного і сільського розвитку». 
 В урочистому заході  взяли участь голова облдержадміністрації Валерій Коровій, секретар вінницької міської ради  Павло Яблонський, керівник проекту USAІD ARDS Патрік Рейдер, директор ПрАТ «Вінницька харчосмакова фабрика» Любов Семенюк, представники малих і середніх фермерських господарств і агро МСП.
У вступному слові до учасників заходу Валерій Коровій  подякував, керівникові  проекту USAІD ARDS Патріку Рейдеру і в його особі Уряду сполучених Штатів Америки за розуміння і підтримку України у такий непростий час. 
«У певній мірі, сьогодні ми беремо участь в історичній події. Три тижні тому USAІD представило дуже серйозне дослідження рівня ділової активності серед регіонів України, у якому Вінницьку область вперше було визнано  регіоном із найбільш сприятливими умовами для ведення бізнесу. При цьому, оцінку давали самі бізнесмени. Продукція Вінницької харчосмакової фабрики натуральна і якісна, це підприємство є яскравим  прикладом класичного мультиплікатора, коли збільшення потужностей, залучення новітніх технологій впливає на розвиток аграрного бізнесу та створення робочих місць у цій сфері», - підкреслив очільник області.
  Валерій Коровій побажав проекту процвітання та наголосив, що співпраця Вінниччини з USAІD розпочалась ще на початку 2000-х, коли реалізовувався проект «Аграна Фрут Лука». А на сьогодні, завдяки такій співпраці, Вінниччина продукує 40% яблук в Україні. Голова ОДА коротко окреслив присутнім основні здобутки аграрного бізнесу Вінницької області, який насправді є локомотивом економічного зростання регіону.
У свою чергу, Патрік Рейдер висловив щиру радість з приводу запуску нової пакувальної лінії. «Ми твердо впевнені, що саме аграрії є ключовою ланкою у процвітанні країни. Метою нашого проекту є підтримка стійкого економічного розвитку сільськогосподарської галузі та створення більш привабливих умов проживання в сільській місцевості України. Реалізація даного проекту триватиме до липня 2020 року».
Директор ПрАТ «Вінницька харчосмакова фабрика» Любов Семенюк зазначила, що реалізація проекту передбачає збільшення потужності переробки сільськогосподарської сировини на 30% та, відповідно, збільшення обсягів виробництва продукції та заготівлі основної сировини - коріння хрону та буряка столового, що буде стимулювати сільськогосподарські МСП до збільшення вирощування цих культур та отримання ними додаткового доходу.
За її словами, вплив проекту буде поширений на 5 МСП та більше 1,5 тисячі особистих селянських господарств Вінницької. Житомирської, Одеської Херсонської. Запорізької. Хмельницької та Львівської областей.
У рамках участі у проекті буде надаватись допомога щонайменше 5 МСП у впровадженні міжнародних стандартів безпечності виробництва сировини, зокрема Global GAP.
Після урочистого перерізання символічної стрічки, керівники області, міста та проекту USAІD взяли участь у запуску нової пакувальної лінії. А також оглянули виробництво.
Довідка:ПрАТ «Вінницька харчосмакова фабрика» утворилося в 1999 році в результаті реорганізації ВАТ «Вінницький завод продтоварів.
Місія компанії - виготовляти якісну, натуральну та безпечну продукцію за доступними цінами, за рахунок чого здобувати прихильність споживачів та внутрішньому та міжнародному ринках Для забезпечення досягнення місії на ПрАТ «Вінницька харчосмакова фабрика» з 2007 року впроваджені та діють система управління якістю за стандартом )SO 9001 і система управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) за стандартом )SO 22000. За якістю продукції і виробничими процесами слідкує власна лабораторія
Уся продукція, яку на сьогодні виробляє підприємство, - продукти харчування: консерви плодоовочеві, різноманітні приправи, продукти групи харчових концентратів, квас хлібний. На ринку України продукція підприємства відома під торговельними марками «ВХС», «Деліссо».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-