Ігри нескорених, залізні м'язи та гвинтівки made in Ukraine

Ігри нескорених, залізні м'язи та гвинтівки made in Ukraine

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.

У середу, 26 квітня, президенти України та Білорусі вшанували пам'ять жертв аварії на ЧАЕС, взявши участь у меморіальних заходах у Чорнобилі.

Мітинги-реквієми з нагоди 31-х роковин катастрофи відбулися по всій Україні.

Люди покладали квіти до пам'ятних знаків ліквідаторам, які ціною свого життя заплатили за шанс на життя мільйонів.

Тим часом на саму багатостраждальну зону відчуження звалилася ще одна проблема – купи львівського сміття, яке вже понад півроку "спливає" у найнесподіваніших місцях по всій Україні. 

На житомирському полігоні Міноборони офіцери випробували перспективне та модернізоване озброєння made in Ukraine. Серед зразків, виготовлених на заводі "Маяк", були міномети калібру 60 мм та 120 мм, гранатомети, ручні та станкові кулемети, автомати, снайперські гвинтівки тощо.

Відомий розвінчував стереотипів – американський інженер, ведучий розважальної телепрограми "Руйнівники міфів" Джеймі Гайнеман – побував в Україні. Він увійшов до складу журі конкурсу інженерних стартапів Vernadsky Challenge у Дніпрі.

Робототехніка – у фокусі інтересів Vernadsky Challenge. До фіналу конкурсу вийшли 10 проектів із заявлених 230. Переможцями ж стали творці інтерактивних кубиків для дітей, пристрою для контролю основних показників організму та проект, що дозволяє людині слухати звук з телевізора через Wi-Fi, не заважаючи іншим.

Тиждень виявився насиченим спортивними подіями. За волею до перемоги головною з них стали національні Ігри нескорених (Invictus Games). У шести дисциплінах – атлетика, пауер-ліфтинг, плавання, стрільба з лука, велоспорт на шосе, веслування на тренажерах – власну силу демонстрували військовослужбовці й ветерани з обмеженими фізичними можливостями.

За результатами змагань до складу української команди відібрано 30 осіб. Після незалежного медичного огляду вони розпочнуть тренування в Україні і Канаді для участі у міжнародних змаганнях у Торонто. Ігри стали яскравим свідченням того, на що здатні військові, які захищають свою країну, і наскільки незламною є їхня воля до життя.

Три чемпіонські та не менш видовищні рейтингові поєдинки чекали на шанувальників кулачних боїв. У рамках першого цього року вечора професійного боксу Pro Boxing Show 2017 на ринг вийшли українські боксери Артем Далакян, Олег Єфимович та Олександр Єгоров, які захистили титули WBA Continental. На фото: мексиканець Луїс Мануель Маcіас (праворуч) та дніпрянин Артем Далакян під час бою.

Менш вдалим для українців став чемпіонат світу з хокею в дивізіоні ІА. Хоча майданчиком для його проведення став столичний Палац спорту, рідний лід не допоміг. Українські хокеїсти після четвертої поспіль поразки достроково втратили місце у другому ешелоні світового хокею і наступного сезону гратимуть у групі B першого дивізіону. Загалом же за дві вакансії у ТОП-дивізіон боролися національні збірні Австрії, Угорщини, Казахстану, Республіки Корея, Польщі та України. 

Водночас гра вдома допомогла харківським волейболістам. ВК "Локомотив" став чемпіоном України з волейболу серед чоловічих команд Суперліги, обігравши львівський ВК "Барком-Кажани" з рахунком 3:1.

Загартована краса: у Запоріжжі тим часом свої накачані досягнення представляли учасники Кубка України з бодібілдингу та фітнесу.

У змаганнях взяли участь і жінки, і чоловіки – близько чотирьохсот спортсменів з 20 областей України та Києва. Змагалися у 20 номінаціях, різних вагових, ростових та вікових категоріях.

А хтось лише починає випробовувати себе у спорті. Як, наприклад, ось цей юний учасник змагань на біговелах та велосипедах для дітей віком від 2 до 3 років "Котигорошки!", які відбулися у столичному парку "Дубки".

Коли поїздка в метро стає не такою буденною: прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вирішив скористатися послугами харківського метрополітену під час робочої поїздки до міста.

Запобіжний захід у вигляді особистої поруки 15 народних депутатів з фракції "Народний фронт" та трьох міністрів – так виглядає обличчя людини, яка отримала чималу підтримку. Екс-нардеп Микола Мартиненко підозрюється у причетності до розтрати коштів ДП "СхідГЗК" розміром 17,28 млн дол. США. 

У четвер, 27 квітня, з'явилася перша в Україні скульптура, розташована на пірсі. Це "Сонячне серце" українського скульптора Михайла Реви на 13-й станції Великого фонтану. Конструкція з двох переплетених сердець символізує кохання і мир, що і написано на ній 20 мовами світу.

Ханамі по-ужгородськи: гості та жителі обласного центру Закарпаття мають змогу милуватися квітуванням сакури.

І поки на Закарпатті вже насолоджувалися весняним буянням квітів, на Прикарпатті любителі гірськолижних розваг закривали зимовий сезон, "пірнаючи" на засніженому "Буковелі" в купальниках одразу в літо. 

А у столиці потепління й невпинне наближення Євробачення ознаменувалося появою "веселки". Арку Дружби народів почали робити різнокольоровою до міжнародного пісенного конкурсу. Після того, як архітектурна конструкція повністю змінить колір, вона зможе претендувати на рекорд - як найбільша штучно створена кольорова веселка.

Тим часом Нацполіція Києва влаштувала екшн з вибухівкою та розбитими вікнами на станції метро "Площа Льва Толстого".  Правоохоронці провели спільні навчання для перевірки готовності до забезпечення публічної безпеки під час Євробачення.

У п'ятницю, 28 квітня, офіційно повідомлено, що Україна повністю готова до проведення Євробачення.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Вершник на коні долає перешкоди під час відкритого тренування перед початком серії змагань Ukrainian Masters у рамках презентації проекту "Професійна ліга вершників" на Київщині.

Священнослужитель, учасник маршу проти ухвалення проекту Трудового кодексу,  мітингує біля будівлі Міністерства соціальної політики України у четвер, 27 квітня.

Лікар та пацієнтка на території Українського науково-дослідного інституту протезування, протезобудування та відновлення працездатності в Харкові.

Охоплений полум'ям дах одноповерхового цегляного житлового будинку під час пожежі, що сталася в понеділок, 24 квітня, в Житомирі.

Учасники урочистостей з нагоди 30-річного ювілею від дня заснування неурядової доброчинної організації "Український фонд культури" у приміщенні Київського міського будинку вчителя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-