Увічнення пам’яті загиблих патріотів

Увічнення пам’яті загиблих патріотів

Укрінформ
Пам’ять 3 воїнів-патріотів, які загинули у зоні АТО, захищаючи територіальну цілісність України, увіковічнили в смт Білозерка 11 жовтня 2016 року.

Меморіальну дошку на честь Гришечкіна Ігора Володимировича було встановлено на фасаді  Білозерської загальноосвітньої школи  № 3, в якій навчався  герой з 2000 по 2004 роки. Ігор Гришечкін – сержант, кулеметник 3-го батальйону 14-ї механізованої  бригади  Збройних Сил України, загинув 2 березня 2016 року на бойовому посту в передмісті Красногорівки Донецької області.

На фасаді Білозерської багатопрофільної гімназії ім. Печерського було встановлено меморіальну дошку на честь Бордака Олександра Григоровича. Патріот навчався  у тодішній  Білозерській  загальноосвітній школі № 1 з 1979 по 1987 роки. Олександр Бордак – військовослужбовець 28-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України, загинув 05 серпня 2015 року в с. Мар’їнка Донецької області.

Пам’ять про Кучерявого Яна Степановича увіковічнили меморіальною дошкою на фасаді Білозерської загальноосвітньої школи № 2 ім. Богдана Хмельницького, в якій навчався герой з 1995 по 2001 роки. Ян Кучерявий  – військовослужбовець Національної Гвардії України, помер у військовому шпиталі 25 травня 2015 року від отруєння фосфорними бомбами.

В церемоніях відкриття меморіальних дошок, крім учнів та працівників шкіл, взяли участь матері та родичі загиблих воїнів, голова районної державної адміністрації Віктор Романов, голова районної ради Аліна Науменко, Білозерський селищний голова Олександр Царюченко, заступник директора Департаменту з питань внутрішньої та інформаційної політики обласної державної адміністрації Павло Гавриш, головний спеціаліст Сектору у Хрсонській області Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Ростислав Сокоревич, представники благодійного фонду «Українські серця» Олег Баркаренко та В’ячеслав Лисенко,  завдяки яким були виготовлені дошки, а також учасники АТО, представники громадськості та військові ЗСУ.

Дошки були освячені священиками та проведено спільний молебень за Героїв України. Зі словами щирої вдячності за їх безсмертний подвиг та з низьким укліном до матерів загиблих звернулися виступаючі на мітингу. Павло Гавриш учням кожного із навчальних закладів вручив Книгу пам’яті «Хронологія мужності», щоб пам’ять про загиблих білозерських захисників залишилася в стінах шкіл назавжди, а Олег Баркаренко – спортінвентар для заняття спортом і підготовки себе до захисту Вітчизни. Ця подія стала для дітей наглядним уроком мужності, справжнім прикладом беззавітної любові до Батьківщини.

Пам’ять про всіх загиблих патріотів України в зоні АТО та на Майдані незалежності було вшановано хвилиною мовчання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-