У Вінниці відкрили унікальний центр реабілітації для молоді на візках

У Вінниці відкрили унікальний центр реабілітації для молоді на візках

Укрінформ
У Вінниці відкрили унікальний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями  європейського зразка «Гармонія» - з комп’ютерними кімнатами, школою танців та майстернями ремонту візків.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

«Ми довгий час реконструювали і будували це приміщення. Але за цей час ми взнали багато цікавого, дізнались про нові технології, які ми могли тут застосувати. Колись давно цей центр був великою мрією, і казали, що його створити  неможливо. Але коли влада, громада, бізнес об’єднуються,  можна робити найнеймовірніші речі», - сказала директор Міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія» Раїса Панасюк

Центр «Гармонія»  запрацював у приміщенні з площею майже 800 квадратних метрів, яке повністю адаптоване для користування людей з особливими потребами та забезпечене всім необхідним обладнанням, яке допомагатиме у реабілітації людей з інвалідністю. Реалізація цього проекту тривала три роки і коштувала 8 млн гривень, з яких 5,5 млн – кошти держбюджету, 2,5 – міського.

Новий Центр зможе обслуговувати 40 осіб на добу. Відвідувати його можуть діти та молодь з функціональними обмеженнями від 7 до 35 років, а також  демобілізовані бійці АТО, які зазнали інвалідизації через поранення. 

«Цей центр – це якраз приклад сильної місцевої громади Вінниці. Рая сьогодні перерахувала дуже багато організацій і людей, які долучились до цієї спільної справи. Але ми всі в першу чергу маємо подякувати за створення такого чудового центу Раїсі Панасюк і її команді. Я точно знаю, що вона контролювала все, що тут відбувалось, перевіряла кожну ручечку, підвіконня, підлогу. І будівельники зробили дуже гарну роботу, яка буде на користь вінничанам. Я бажаю, щоб відвідувачі центру отримували максимальну користь від перебування в центрі, щоб всі, хто тут буде знаходитись, відчували тепло і доброту від команди «Гармонії».», - повідомив вінницький міський голова Сергій Моргунов.

За його словами, ініціатором створення потужного сучасного центру з максимальними можливостями для людей, які потребують відповідної допомоги, виступив Володимир Гройсман, коли був міським головою. 

Спектр послуг, які надаватиме гармонія – досить широкий. Тут наявні не тільки тренажерна зала з спеціалізованими тренажерами і міні-спортзал для  фізичної реабілітації дітей та молоді на візках, а й комп’ютерна кімната з Інтернетом, кімнати для соціально-психологічно реабілітації та індивідуальної підтримки. 

Є також приміщення для проведення різноманітних тренінгів та занять з дітьми, актова зала  для проведення свят і  конференцій, роботи гуртків, а також «Кафешка» з з адаптованими кухонними меблями – для проведення кулінарних майстер-класів і пральня для навчання людей на візках навикам ведення домашнього господарства, самообслуговування та самостійного життя.

Окрім того, клієнти центру можуть розраховувати на легкий ремонт візків, навчання  безпечно ними користуватися та обмінюватись у разі потреби. Також відвідувачі гармонії зможуть відвідувати Школу танців на візках.

Довідково. Муніципальний центр «Гармонія» був створений 9 років тому. Це заклад денного перебування дітей та молоді з функціональними обмеженнями. Дотепер він розміщувався у частині приміщення дитсадка №60 по просп. Космонавтів площею 132 кв. м, але навіть у таких умовах щороку його відвідувачі отримували понад 10 тисяч послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-