Весняний гастротур до Львова з Добово

Весняний гастротур до Львова з Добово

Укрінформ
Крім архітектурних пам'яток, романтичної атмосфери, легенд, в яких історія невіддільна від вигадки, Львів славиться колоритною кухнею.

Численні львівські кафе та кнайпи привертають гурманів, цінителів кави, любителів шоколаду, пива та ексклюзивних настоянок.

У Львові є заклади, про які складають легенди

«Криївку» — ресторан-кнайпу, що розташований у центрі міста в підвалах площі Ринок — стилізовано під схованки бійців УПА. Привітання вартового на вході «Слава Україні» є своєрідним паролем, на який відповідають традиційним «Героям слава». Щоб остаточно переконатися, що серед гостей немає «москалів, комуняк, запроданців», кожному підносять тестову чарку медовухи.

Найдорожча ресторація Галичини «Масони» знаходиться на площі Ринок, 14, на 2-му поверсі житлового будинку. Екскурсоводи позиціюють її як підпільний ресторан «для своїх», де за їхньою рекомендацією гостям роблять знижку 90 %. Після дзвінка на порозі дверей з’являється заспаний чоловік у халаті і капцях і повідомляє щось на кшталт «їсти немає нічого, хіба вчорашній суп». У ресторані вражає розкішний інтер’єр і меню з три- і чотиризначними цінами. Щоб отримати 90 % знижку, треба мати картку LOKAL або домовитися з офіціантом.

Кав’ярня-книгарня «Львівська копальня кави» на площі Ринок, 10 пропонує безліч варіантів напою. На десерт — смаколики, які не зустрічаються в інших закладах. Відвідувачі можуть спуститися до шахти-копальні, де нібито добувають львівську каву. За філіжанку правлять від 50 грн. Але, зважаючи на атмосферу і справжнє театралізоване дійство, в якому гість бере безпосередню участь, вартість справедлива.

Найромантичніше кафе Львова знаходиться в італійському дворику на площі Ринок, 6. Це декілька столиків просто неба. За легендою, польський король Ян Собеський зустрічався тут із жінкою, яка була його таємним коханням.

«Алкогольний» туризм

Окрім знаменитого львівського пива, сортів і способів приготування якого безліч, місто славиться настоянками і наливками. У кожній кнайпі вони — власного приготування. Відомі «Бензинівку», «Гасівку», «Нафтівку» подають в ресторації-музеї «Гасова лямпа». «Сажа» — фірмовий напій гастрономічного бару «Дім легенд» — чорний лікер з ожини і чорноплідної горобини.

Для повноцінної дегустації алкогольних напоїв краще розділити дні перебування у Львові на «пивні» і «для міцного алкоголю». Так краще відчути смак без ризику наслідків від змішування напоїв.

Де зупинитися у Львові

Найбільша база нерухомості, яку здають подобово — на сайті центра бронювання Dobovo. Тут понад 900 номерів приватних готелів, хостелів, квартир різного рівня — від компактних студіо до просторих VIP-апартаментів. Квартиру можна винайняти від 200 грн., ліжко-місце в хостелі — від 80 грн. на добу. Проживання у 3- або 4-кімнатній квартирі у центрі коштує до 2,8 тис. грн. на добу.

Бронювати житло на Dobovo — безкоштовно і безпечно: об’єкти перевірені, фото відповідають дійсності. Відгуки залишають лише гості, які бронювали на сайті і заселялися в квартиру. Після виселення вони отримують запит, автоматично сформований програмою. Відповідь на нього — це і є відгук, який публікується на сайті. Є спеціальний сервіс обміну повідомленнями для зв’язку з орендодавцем.

Львів — всесвітній туристичний центр, де подобове житло має попит. Якщо поїздку заплановано на святкові дні, турбуватися про житло треба за півтора-два місяці. Квартири подобово у Львові краще бронювати на 3 доби і більше — так можна виторгувати знижку

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-