Штати можуть змінити рішення по зброї для України наступного року - Парубій

Штати можуть змінити рішення по зброї для України наступного року - Парубій

Укрінформ
У Києві очікують, що наступного року, після виборів президента США, рішення Білого дому щодо надання Україні зброї зміниться на позитивне.

Про це сказав перший заступник Голови Верховної Ради України Андрій Парубій під час інтерв'ю у Вашингтоні Українській службі "Голосу Америки", передає Укрінформ.

"Ми чекаємо і сподіваємось, що політика Білого дому стосовно України буде більш рішучою після президентських виборів, бо насправді на сьогодні і демократи, і республіканці є повністю єдиними в тому, щоб надати Україні летальне озброєння", - зазначив Парубій.

Читайте також: Маккейн: Більшість кандидатів у президенти США за надання Україні зброї

У цьому зв'язку він поінформував, що провів зустрічі з членами Конгресу США, під час яких піднімалося питання зброї. Він зазначив, що українська сторона вимушена звертатися до сенаторів і конгресменів, "щоб їхня позиція в цьому зв'язку була постійною і твердою".

Представник Верховної Ради також розповів, що в розмові з сенаторами "почув цікаві думки, що ситуація в Сирії мимоволі може зіграти на руку Україні". Так, на переконання американських законодавців, "якщо буде прийняте рішення надати зброю США в конфлікті в Сирії, це позбавить Білий дім будь-яких аргументів не надавати оборонної зброї Україні".

Водночас Парубій висловив слова вдячності американському уряду за вже надану військову підтримку.

"Коли я був тут попередній раз, то мав зустрічі в міністерстві оборони, ми узгоджували списки нелетального озброєння, і можу сказати, що все те, що було узгоджено, було передано Україні. Але був і залишається пункт два – це летальне оборонне озброєння", - сказав представник українського парламенту.

Він уточнив, що йдеться, насамперед, про комплекси "Джевелін", які на сьогодні "є вкрай важливими як зброя захисту". Парубій підкреслив, що це було би не тільки мілітарною допомогою, але і "величезним психологічним фактором".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-