Перший фотолітопис Революції гідності отримають родини Героїв Майдану

Перший фотолітопис Революції гідності отримають родини Героїв Майдану

Укрінформ
З нагоди Дня пам'яті та примирення 108 родин Героїв Небесної сотні отримають фотольбоми "Майдан: Революція гідності".

Про це заявив керівник проекту, один з комендантів Майдану, представник Президента у Верховній Раді України Степан Кубів на презентації фотолітопису в Укрінформі.

"Від імені організаторів даного проекту ми сьогодні подаруємо 108 родинам Героїв Небесної сотні по фотолітопису, присвяченому подіям Революції гідності. Він складається з трьох частин: "Студентський Майдан", "Революція Гідності" і "Небесна сотня". Там немає підписів, немає переліку, бо неможливо помістити всіх учасників - більше 11 млн було на Євромайдані у Києві і на майданах, які були в регіонах, - але там є дух, там є цінності, Бог і Україна", - сказав Кубів.

Він розповів, що в фотоальбомі використані світлини, зроблені професійними фотокореспондентами, а також надані учасниками Революції гідності та родинами загиблих.

"Там є багато світлин, які вже не можна побачити, які були спалені і знищені режимом. Але головне - що вони будуть вивчатися істориками, бо світлини - це є факт, фотолітопис - це є факт, а факти дуже важливі, бо це публіцистика, яку не можна перекрутити і змінити", - наголосив Кубів.

Він поінформував, що наразі видруковано близько тисячі примірників фотолітопису. Днями вони будуть передані активним учасникам Майдану, у тому числі студентам та у бібліотеки їхніх навчальних закладів, історичні науково-дослідні інститути та багато шкіл. Окрім того, фотолітописи Майдану на знак подяки отримають ті, хто долучився до проекту.

Кубів нагадав, що макет майбутнього фотоальбому було презентовано до річниці Майдану разом із календарем Небесної сотні. Наразі фотолітопис видано українською мовою, вже підготовлено до друку англійською і планується зробити його електронну версію.

Керівник проекту наголосив, що на нього не витрачено жодної державної копійки, а ті меценати, громадські організації і родини, які долучилися до проекту, робили "жертовні речі, які властиві для українського народу".

Читайте також: У Парижі презентували книгу про Майдан та після нього. Фото

Заступник глави Адміністрації Президента України Ростислав Павленко у свою чергу підкреслив важливість того, що з'являються матеріальні свідчення подвигу Героїв Майдану.

"Це те, що буде в історії, що дозволить і тим, хто зараз при владі, пам'ятати, яким чином сталося так, що ними була отримана така відповідальність, нагадувати про ці події і пам'ятати, як це було", - підкреслив Павленко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-