У Вуглегірську воювали російські десантники з Бурятії. Відео.

У Вуглегірську воювали російські десантники з Бурятії. Відео.

Укрінформ
У складі російсько-терористичних військ, які брали участь у боях у Вуглегірську під Дебальцевим, перебував, зокрема, підрозділ російських десантників з 11-ої окремої десантно-штурмової бригади (ОДШБ), яка дислокується в м.Улан-Уде (Бурятія) і частково укомплетована місцевими мешканцями.

Відповідне відео, відзняте 3 лютого самими бойовиками, поширено у мережі Інтернет.

На відео видно шикування осіб у російській військовій формі без знаків розпізнавання. Як стверджують користувачі, ідентифіковано також одного з керівників цього підрозділу (високий на зріст) - "капітана Третяка".

На іншому відео один із захисників "руского міра" на Донбасі, зібравшись наступати на Вуглегірськ, передає вітання додому в Улан-Уде. Поруч з ним також російські військові.

В одній з груп у соцмережі "Вконтакте", присвяченій 11-й ОДШБ, користувач також стверджує, що ще один батальйон з бригади - 1-й - днями перекинуто до Новоросійська, поближче до кордону з Україною.

Зазначимо, що наприкінці січня відомий блогер Іраклій Комахідзе, який досліджує російську присутність на Донбасі, повідомляв, що в Улан-Уде прибув "вантаж-200" з 20 десантників з 11-ої ОДШБ, убитих на сході України.

Читайте також: Керівництво Росії прагне збурити ненависть українців до всіх народів РФ - Доржо Дугаров

Як повідомляв Укрінформ, один з керівників бурятського національного демократичного руху Доржо Дугаров стверджує, що, направляючи воювати в Україну представників Бурятії, керівництво Росії прагне збурити ненависть українців до всіх народів РФ і послабити національно-визвольний рух "неросійських меншин... які активно почали боротися, щоб скинути ярмо російського неоімперіалізму і неоколоніалізму".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-