У Києві підрядника підозрюють у розкраданні понад 3,5 мільйона на ремонті мостів і розв'язок

У Києві підрядника підозрюють у розкраданні понад 3,5 мільйона на ремонті мостів і розв'язок

Укрінформ
У Києві повідомили про підозру директору підрядної організації за фактом заволодіння понад 3,5 млн грн бюджетних коштів під час ремонту Північного та Південного мостів і транспортних розв'язок у столиці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура.

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури Києва повідомили про підозру директору підрядної організації за фактом заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Згідно з матеріалами слідства, між комунальним підприємством «Київавтошляхміст» та приватним підприємством у 2022 році був укладений договір на виконання аварійних, відновлювальних робіт із заміни гідроізоляції на Північному й Південному мостах, а також на естакадах і транспортних розв’язках.

Керівник підрядної організації вніс відомості до актів виконаних робіт, зазначивши, зокрема матеріали, не передбачені договором і тендерною документацією, що призвело до подорожчання вартості проєкту.

Також були виконані додаткові роботи, не передбачені кошторисом і договором, що також призвело до додаткових витрат.

Читайте також: Збитки у понад ₴2,5 мільйона - на Київщині судитимуть підрядника за неякісний ремонт автодоріг

Висновком експертів підтверджені збитки столичній громаді на понад 3,5 млн грн.

Раніше в межах цього кримінального провадження окружна прокуратура повідомила про підозру керівнику й головному інженеру комунального підприємства за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу керівнику підрядної організації.

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області викрили керівника філії державного підприємства «Укрветсанзавод», яке забруднило тушами померлих тварин понад 1,3 га земель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-