Колектив Київського пологового будинку №2 виступив на підтримку звільненого директора Сальнікова

Колектив Київського пологового будинку №2 виступив на підтримку звільненого директора Сальнікова

Укрінформ
Колектив Київського пологового будинку №2 закликає залишити на посаді директора медзакладу Сергія Сальнікова, звільненого після закінчення терміну контракту.

Про це на пресконференції в Укрінформі сказала голова профспілки пологового будинку №2 акушер-гінеколог Тетяна Шинкарук.

"Директор пологового будинку Сергій Сальніков у 2021 році переміг в конкурсі на посаду. Своє бачення стратегії він повністю втілив, незважаючи на надзвичайні ситуації, такі як пандемія і період повномасштабного вторгнення. Медзаклад під час наступу російських окупантів на Київ надавав спеціалізовану медичну допомогу як цивільним, так і військовим. Замість того, щоб продовжити роботу після завершення контракту нашому очільнику Сергію Сальникову, 22 березня його звільнено", - сказала Шинкарук.

За її словами, у департаменті охорони здоровʼя КМДА не вказали причини, чому з Сальніковим не продовжили контракт.

Натомість, сказала Шинкарук, "незрозуміло яким чином за день до цього призначений директор знав, що буде така вакансія, хоч вона не була оголошена, і подав свою декларацію як директор Київського міського полового будинку №2; конкурсу (на посаду) не було". За її словами, новопризначений керівник Олександр Забудський не має достатнього досвіду управління медзакладом. Водночас, на її переконання, у самому медзакладі є щонайменше 14 осіб, які могли б претендувати на посаду директора.

Завідувачка відділення медзакладу Віталія Воробей стверджує, що у нового керівника немає стратегічного плану розвитку медзакладу, бачення виходу з кризових ситуацій тощо.

Учасники пресконференції зазначали, що Київський міський пологовий будинок №2 під керівництвом Сальнікова став одним з найкращих медзакладів столиці, за показниками перевершує більшість пологових будинків Києва. Також зазначалося, що з іншими керівниками пологових будинків столиці контракти продовжено.

Читайте також: Відсторонений від посади мер Рівного заявив, що його оголосили в розшук у Росії

Шинкарук заявила, що колектив медзакладу вирішив звертатися у департамент охорони здоровʼя КМДА, до міського голови, в Офіс Президента та до профспілкових організацій з проханням урахувати думку колективу при призначенні керівника медзакладу.

Водночас у відділі управління персоналом департаменту охорони здоров'я КМДА Укрінформу повідомили, що в умовах воєнного стану, запровадженого після повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого 2022 року, згідно з законодавством конкурси на заміщення вакантної посади директора медичного закладу не проводяться.

"За два місяці, а саме 15 січня 2024 року, Сальнікова було офіційно повідомлено належним чином на адресу закладу, що у зв’язку з закінченням терміну дії контракту його буде звільнено з посади директора 22 березня 2024 р.", - заявили в департаменті.

У відділі управління персоналом ДОЗ КМДА наголосили, що жодних порушень трудового законодавства в цьому випадку немає.

Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-