У Києві з 28 березня почнуть відключати опалення

У Києві з 28 березня почнуть відключати опалення

Укрінформ
У Києві процес відключення опалення розпочнеться з 28 березня.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив міський голова Віталій Кличко.

Мер пояснив, що опалювальний сезон у столиці планується завершувати 28 березня, враховуючи суттєве потепління, яке прогнозують синоптики. Тому вже з цього четверга в місті розпочнеться процес відключення від опалення будівель.

Як нагадав Кличко, централізована система теплопостачання Києва є найбільшою в Україні та однією з найбільших у Європі. Тому як для її розгортання, так і для переходу в літній режим необхідно кілька днів.

«Враховуючи це, з 28 березня ми розпочинаємо процес відключення. Дострокове завершення опалювального сезону дасть змогу столиці зекономити енергоносії і не витрачати без потреби природний газ. А мешканцям міста - зекономити на сплаті за опалення», - зауважив очільник Києва.

За словами Кличка, відключення систем опалення у закладах охорони здоров’я, культури, фізичної культури і спорту, дошкільної та загальної середньої освіти, а також в установах та закладах соціального обслуговування відбувається за письмовими заявками їх керівників.

Читайте також: У Краматорську достроково завершують опалювальний сезон

«Попри колосальні ризики та ворожі обстріли, Київ пройшов опалювальний сезон стабільно та без збоїв у роботі систем життєзабезпечення», - підкреслив міський голова.

Як повідомляв Укрінформ, голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов заявив, що в Україні цього року через плюсову температуру повітря опалювальний сезон планують завершити достроково - наприкінці березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-