Для продовження будівництва

Для продовження будівництва "зеленої" гілки метро у Києві проведуть конкурс підрядника - Кличко

Укрінформ
Серед завдань київської влади є максимально швидке проведення конкурсу на підрядника для продовження будівництва "зеленої" гілки метрополітену.

Про це в інтерв'ю "DW" заявив мер Києва Віталій Кличко, відповідаючи на питання про продовження "зеленої" гілки метрополітену на Виноградар, передає Укрінформ.

За його словами, найближчим часом буде проведений тендер, у якому братимуть участь компанії, що зможуть взяти на себе відповідні зобов'язання. Він розповів, що одна з великих компаній, яка побудувала всі станції метрополітену в Києві, є не комунальною, а приватною компанією.

"(Ця компанія - ред.) взяла на себе зобов'язання і це зобов'язання не виконала, і це стало причиною розриву договору з містом Києвом. Наше завдання - максимально швидко провести конкурс для того, щоб відновити будівництво метрополітену і в найкоротші строки вже звітувати перед киянами те, що гілка метро буде добудоване", - заявив мер Києва.

Відповідаючи на питання щодо майбутнього проєкту щодо Подільського мостового переходу, який раніше запрацював у тестовому режимі, Кличко зазначив, що це - найбільший інфраструктурний об'єкт не тільки у столиці, а і в Україні.

Читайте також: Загрози затоплення метро у Києві немає - Кличко

"Зараз вже відкрито рух. Це означає, що мостовий перехід працює. Ми зараз робимо все для того, щоб улітку вже відкрити рух і приватного транспорту", - поінформував він.

Як повідомляв Укрінформ, відповідно до даних на сайті Prozorro, столичний метрополітен розірвав договір на будівництво дільниці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції "Сирець" на житловий масив Виноградар через зрив термінів будівництва.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-