Загрози затоплення метро у Києві немає - Кличко

Загрози затоплення метро у Києві немає - Кличко

Укрінформ
Наразі загрози затоплення столичного метрополітену немає.

Про це в інтерв'ю "DW" заявив мер Києва Віталій Кличко, передає Укрінформ.

"Загрози затоплення метрополітену не існує. Це брехня. Крапка. І я хочу, щоб всі спиралися на висновки фахівців, а не на якихось там людей, які взагалі не мають жодного розуміння, навіть освіти, знань, що стосується транспортної інфраструктури", - сказав він.

Відповідаючи на питання, коли полагодять "синю" гілку київського метро, мер столиці заявив, що вони зробили все, щоб попередити будь-які надзвичайні проблеми, і тому відрізок між станціями "Деміївська" та "Либідська" був зупинений - щоб зафіксувати проблеми, які, за результатами висновків наукових інститутів, були зроблені в момент будівництва цієї гілки.

"Ми взяли завдання, проаналізували і на основі професійних наукових висновків взяли на себе завдання у найкоротші терміни відновити роботу, зафіксувати ті проблеми, зробити гідроізоляцію, стабілізувати тунель і запустити знову рух транспорту", - розповів Кличко.

Відповідаючи на питання про те, що він має на увазі під словосполученням "найкоротший термін", мер Києва зазначив, що зараз столична влада не готова чітко це сказати. "Але наше завдання - до кінця літа це зробити", - поінформував він.

Читайте також: Рух поїздів метро на шести станціях «синьої» гілки відновлять влітку - Кличко

Як повідомлялося, 8 грудня столична влада оголосила про припинення руху поїздів на відрізку між станціями "Либідська" та "Деміївська" Оболонсько-Теремківської лінії метро у зв'язку із підтопленням тунелю на вказаній ділянці.

Попередньо встановлено, що підтоплення відбулося через розгерметизацію тунелю. За даними фактом прокуратура розпочала досудове розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-