У Києві спостерігається підвищення рівня води в Дніпрі з початковим затопленням заплави

У Києві спостерігається підвищення рівня води в Дніпрі з початковим затопленням заплави

Укрінформ
У Києві спостерігається підвищення рівня води в річці Дніпро приблизно на 6 см за добу, з початковим затопленням заплави.

Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Внаслідок збільшення скидів води з Київського водосховища через пропуск весняного водопілля на річці Дніпро, в межах міста Києва спостерігається підвищення рівня води, приблизно на 6 см за добу, з початковим затопленням заплави. Станом на 08:00, рівень води р. Дніпро у Києві біля моста "Метро" становить 567 см над "0" поста (92,67 м за Балтійською системою висот). Температура води - 2,4 град. С», - йдеться у повідомленні.

За останні 8 днів рівень Дніпра в межах Києва піднявся приблизно на 65 см, але наразі небезпеки немає.

Зокрема, аварійних підтоплень по місту не зафіксовано. Рівень небезпеки гідрологічних явищ І ("жовтий"). Промислові об’єкти і житлові масиві міста поза загрозою підтоплення.

Читайте також: Рух поїздів метро на шести станціях «синьої» гілки відновлять влітку - Кличко

Моніторинг цьогорічного водопілля триває.

«За інформацією Укргідрометцентру, 1-5 березня, внаслідок скидів води з Київського водосховища, на р. Дніпро у м. Києві можливі різкі коливання рівнів води з короткочасним досягненням відміток початкового затоплення заплав та понижених прирічкових територій», - додають в КМВА.

Як повідомлялося, у Києві зранку 1 березня через пожежі в Київській області та метеорологічні умови зафіксували високий рівень забрудненості повітря, киянам радять обмежити перебування на вулиці.

Фото: КМВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-