На початку березня у Києві відбудуться безкоштовні екскурсії

На початку березня у Києві відбудуться безкоштовні екскурсії

Укрінформ
Кияни і гості столиці 1-3 березня можуть взяти участь у семи безоплатних екскурсіях.

Про це повідомила пресслужба КМДА, передає Укрінформ.

Заходи проходитимуть із п’ятниці до неділі. Місця зустрічей вказані в реєстраційних анкетах.

На екскурсії «Таємниці града Володимира» (для людей із порушеннями зору), яка відбудеться у п’ятницю, 1 березня, о 12:00 (реєстрація), екскурсанти дізнаються про розбудову Києва, будівництво оборонних споруд князем Володимиром та зведення першого кам’яного храму Київської держави – Десятинної церкви. Поруч із людиною з порушеннями зору має бути особа, яка її супроводжує.

У п’ятницю, 1 березня, о 12:00 (реєстрація) на екскурсії «Прогулянка старим Києвом» відвідувачі почують про будівництво Володимирського собору, а також ознайомляться з історіями Золотих воріт, Софійського собору тощо.

На екскурсії «Все починається з Університету», яка пройде у п’ятницю, 1 березня, о 15:00 (реєстрація), можна довідатися про те, як Київський національний університет імені Тараса Шевченка дав початок розбудові нового кварталу Києва, а також почути історію створення навколо Червоного корпусу парку та ботанічного саду.

Читайте також: У Відні учні української школи провели екскурсію місцями, де жив Іван Франко

Екскурсія «Київ хрещатий», яка розпочнеться у суботу, 2 березня, о 12:00 (реєстрація), познайомить містян і гостей столиці з головною вулицею Києва, її видатними об’єктами, розповість про відомих особистостей, які свого часу жили на Хрещатику та відігравали важливу роль у розвитку міста в цілому та його центральної вулиці зокрема.

У суботу, 2 березня, о 13:00 (реєстрація) відбудеться екскурсія «Провулками київського Кудрявця», присвячена літописним місцям столиці і творінням багатьох видатних киян – архітекторів, художників, письменників та акторів, які мешкали в цій місцевості в різні часи.

На екскурсії «Київ історичний», яка розпочнеться у неділю, 3 березня, о 12:00 (реєстрація), учасники ознайомляться з історією стародавнього Києва, його пам’ятками, архітектурою та Подолом.

Під час екскурсії «Київ: стежиною воєнної історії», яка відбудеться у неділю, 3 березня, о 12:00 (реєстрація), буде можливість побачити низку об’єктів мілітарної історії Києва, а також дізнатися про події багаторічної боротьби за незалежність України, що триває й донині.

Читайте також: У Софії Київській презентували англомовну «Історію України-Руси» Грушевського

Реєстрація на екскурсії обов’язкова, кількість місць обмежена. Учасники отримають підтвердження реєстрації повідомленням на електронну пошту та телефонним дзвінком.

Екскурсійні маршрути розроблені відповідно до умов воєнного стану, тому в разі оголошення повітряної тривоги всі учасники екскурсії зможуть пройти в укриття, що розташовані неподалік.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві біля Головпоштамту відкрилася виставка «10 років агресії – 10 років спротиву», яка підготовлена на матеріалах Віртуального музею російської агресії.

Фото: kyivcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-