У Києві презентували план заходів до Дня Героїв Небесної сотні

У Києві презентували план заходів до Дня Героїв Небесної сотні

Фото, відео
Укрінформ
Національний музей Революції гідності презентував програму заходів зі вшанування пам'яті Героїв Небесної сотні.

Презентація відбулася в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

Генеральний директор Національного музею Революції гідності Ігор Пошивайло зазначив, що основні заходи зі вшанування пам'яті заплановані на 18-20 лютого. Так, 18 лютого відбудеться панахида в пам’ять Героїв Небесної сотні та борців за незалежність України, а також Хода пам'яті.

На 19 лютого заплановане відкриття вуличної виставки бельгійського фотографа Джима Сумкая "Київ 2014. Повернення". Крім того, в цей день пройде показ і обговорення фільму "Євромайдан. Чорновий монтаж".

Вже 20 лютого відбудеться щорічна тиха акція на згадку про загиблих під час Революції гідності - "Ангели пам’яті". Зокрема, в цей день заплановане відкриття вуличної фотовиставки "Майдан Січ. Так почалася війна" та виставки "Земні шляхи Небесної сотні".

Також 22 лютого відбудеться концерт пам’яті та сили "10 років незламності" по вшануванню Героїв Небесної сотні та усього Небесного воїнства України.

Т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв наголосив, що важливо зберігати пам'ять про тих героїв, які віддали своє життя за незалежність України.

"Для того, щоб ми ніколи не забули імена героїв, які віддали своє життя, та для того, щоб ті цінності заради яких вони боролися, справді запанували в нашому суспільстві, ми маємо робити необхідну музеєфікацію і здійснювати інші важливі дії", - сказав він.

В. о. голови Українського інституту національної пам’яті Володимир Тиліщак зауважив, що загиблі під час Євромайдану були першими героями в спротиві російській агресії. За його словами, Революція гідності була першою перемогою України у цій війні з російським агресором, яка зупинила гібридну окупацію України.

"Насправді, проведення реформ, входження до Європейського Союзу, перемога над російським агресором, сьогодні і буде найкращим виявом пам'яті про тих героїв. Але очевидно, що це не применшує важливості повсякденної роботи задля того, щоб пам'ять про героїв Небесної сотні, про героїв російсько-української війни зберігалася і була живою", - додав Тиліщак.

Читайте також: Всесвітня акція «Ангели памʼяті» пройде до 10-ї річниці розстрілу Майдану

Під час заходу також було презентовано тематичний відеоролик від МКІП до Дня Героїв Небесної сотні.

Детальніше з програмою заходів можна ознайомитись на сайті музею Революції гідності.

Читайте також: У МКІП презентували виставку студентських робіт «Галерея Героїв»

Як відомо, День Героїв Небесної сотні — пам'ятний день, що відзначається в Україні щороку 20 лютого.

Фото Павла Багмута

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-