У Києві пройдуть безкоштовні екскурсії та лекторії до Дня святого Валентина

У Києві пройдуть безкоштовні екскурсії та лекторії до Дня святого Валентина

Укрінформ
Для киян і гостей столиці з 14 по 18 лютого пройдуть вісім безоплатних заходів до Дня святого Валентина.

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації, передає Укрінформ.

Заходи проходитимуть із середи до неділі. Місця зустрічей вказані в реєстраційних анкетах.

На екскурсія «Київ: у вирі романтики», яка відбудеться у середу, 14 лютого, о 13:00 та о 15:00 (реєстрація), можна побачити культові романтичні об’єкти міста та дізнатися про любовні історії його відомих мешканців.

У четвер, 15 лютого, о 14:00 (реєстрація) на екскурсії «Таємниці града Володимира» екскурсанти почують про розбудову Києва та будівництво оборонних споруд князем Володимиром, дізнаються про зведення першого кам’яного храму Київської держави – Десятинної церкви.

Лекторій «Київ: пам’ятники доби Незалежності», який пройде у п'ятницю, 16 лютого, о 12:00 (реєстрація), познайомить з історією створення скульптур та пам’ятників, що були споруджені в центрі Києва протягом усіх років незалежності України.

На екскурсії «Київ: стежиною воєнної історії», яка розпочнеться у п'ятницю, 16 лютого, о 13:00 (реєстрація), буде змога побачити низку об’єктів мілітарної історії Києва, а також дізнатися про події багаторічної боротьби за незалежність України, що триває й донині.

У п'ятницю, 16 лютого, о 18:00 (реєстрація), відбудеться лекторій «Кияни відомі та невідомі», присвячений митцям, які народилися в Києві і своїми видатними здобутками принесли славу місту.

Читайте також: У Києві відкрили виставку «Скорботний шлях Бахмута»

Екскурсія «Київ незламний», яка розпочнеться у суботу, 17 лютого, о 12:00 (реєстрація), ознайомить містян і гостей столиці з історією воєнного Києва – з часів Другої світової війни і до повномасштабного вторгнення.

Під час лекторію «Невідомі кияни, яких знає весь світ», який відбудеться у неділю, 18 лютого, о 11:00 (реєстрація), можна буде дізнатися про видатних постатей, народжених у Києві, які своєю діяльністю і досягненнями прославили місто на всесвітньому рівні.

Реєстрація на екскурсії та лекторії обов’язкова, кількість місць обмежена. Учасники отримають підтвердження реєстрації повідомленням на електронну пошту та телефонним дзвінком.

Екскурсійні маршрути розроблені відповідно до умов воєнного стану, тому в разі оголошення повітряної тривоги всі учасники екскурсії чи лекторію зможуть пройти в укриття, що розташовані неподалік.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 15 лютого відкриється виставка «Розстріляна палітра» про масові репресії в мистецькому середовищі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-