У КМДА - про «нагляд з Китаю»: Система відеоспостереження столиці застосовує власну закриту мережу

У КМДА - про «нагляд з Китаю»: Система відеоспостереження столиці застосовує власну закриту мережу

Укрінформ
Комплексна система відеоспостереження Києва використовує власну закриту мережу, це означає, що передача інформації виробнику або іншим стороннім особам неможлива.

Про це у Фейсбуці поінформував керівник цифрової трансформації Києва, заступник голови КМДА Петро Оленич, передає Укрінформ.

«У ЗМІ поширюється інформація щодо камер відеоспостереження Hikvision, які у тому числі працюють в Києві. Хочу підкреслити, що комплексна система відеоспостереження Києва використовує власну закриту мережу. Це означає, що передача інформації виробнику чи іншим стороннім особам неможлива», - зазначив він.

Читайте також: У Британії заблокують китайські камери на урядових будівлях

Оленич заявив, що система регулярно перевіряється відповідними органами безпеки, працює більше 5 років і «жодних подібних інцидентів за цей час не зафіксовано».

Раніше ЗМІ поінформували, що в Україні є тисячі камер компаній Hikvision та Dahua, які внесені до списку «міжнародних спонсорів війни».

За даними видання «Схеми», Україна масово застосовує камери відеоспостереження, виготовлені у Китаї. ЗМІ зазначили, що інформація з цих камер може потрапляти на сервери виробників, а звідти і до РФ.

Фото: Радіо Свобода, «Схеми»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-