У столиці перейменували ще майже 30 вулиць та скверів

У столиці перейменували ще майже 30 вулиць та скверів

Укрінформ
У процесі дерусифікації та з метою увіковічення українських героїв у столиці перейменували та найменували ще 29 об’єктів.

Такі рішення були прийняті сьогодні, 18 січня, на пленарному засіданні Київської міської ради більшістю депутатів, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Київради. 

Зокрема, у Печерському районі: вулицю Салтикова-Щедріна перейменували на вулицю Сергія Миронова; скверу між вулицею Михайла Омеляновича-Павленка та Іподромним провулком присвоєно ім'я Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла; скверу між вулицями Бастіонна та Михайла Бойчука присвоєно ім'я Миколи Мозгового.

У Шевченківському районі: провулок Тропініна став провулком Анатолія Кудрицького; вулиця Отто Шмідта – вулицею Князя Володимира Мономаха; вулиця Академіка Туполєва – вулицею Мрії; частина вулиці Оранжерейної (від вулиці Юрія Іллєнка до вулиці Дорогожицької) – вулицею Праведників.

Читайте також: Київрада збирає пропозиції щодо перейменування ще 14 вулиць і провулків

Посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський вітає рішення про перейменування однієї з вулиць на вулицю Праведників.

«Київська міська рада ухвалила сьогодні рішення про перейменування Оранжерейної вулиці у Шевченківському районі міста на вулицю Праведників. Символічно, що рішення ухвалено напередодні міжнародного дня Голокосту. Вулиця розташована поблизу Бабиного Яру – місця, що стало символом Голокосту у Східній Європі. Ще навесні 2022 року я звернувся до мера Києва з проханням назвати вулиці столиці іменами українців – Праведників народів світу, які рятували євреїв у роки Голокосту. Радий, що це прохання було почуте», - зазначив Бродський.

У Святошинському районі: вулиця Григорія Онискевича перейменована на вулицю Павла Глазового; вулиця Анатолія Пантелькіна – на вулицю Володимира Гапоненка; бульвар Кольцова – на бульвар Миколи Руденка; вулиця Миколи Краснова – на вулицю Гетьмана Кирила Розумовського; вулиця Спартаківська – на вулицю Бахчисарайська; вулицю Огарьова – на вулицю Олександра Оксанченка; вулиця Червонозаводська – на вулицю Олексія Бездольного.

У Дніпровському районі: вулиця Бажова стала вулицею Сергія Набоки; вулиця Плеханова – вулицею Бориса Мартоса; вулиця Комбінатна – вулицею Дениса Рачінського; вулиця Петра Запорожця – вулицею Чорних Запорожців.

У Солом’янському районі: вулицю Бакуніна перейменували на вулицю Олега Афанаса; провулок Металістів – провулок Оксани Вороніної; вулиця Академіка Карпінського – вулицю Академіка Возіанова; провулок Федосєєва – провулок Мар’яна Гаденка; вулиця Сурикова – на вулицю Дениса Монастирського.

Читайте також: Київрада перейменувала 10 об’єктів міської залізниці

У Подільському районі: вулиця Верещагіна стала вулицею Ворзельська.

У Голосіївському районі: вулиця Сєченова – вулиця Зої Бутенко.

У Деснянському районі: безіменній площі на розі вулиць Радунської та Милославської присвоєно назву «площа Героїв Чернігова»; вулиця Тургенєва стала вулицею Михайла Осадчого.

У Дарницькому районі: вулиця Канальна – вулиця Гліба Бабича.

В Оболонському районі: вулиця Єрмака – вулиця Михайла Гориня.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві в листопаді перейменували ще 10 бібліотек, назви яких пов’язані з Російською Федерацією та радянською ідеологією.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-