У Києві з 18 по 21 січня пройдуть безкоштовні екскурсії та лекції

У Києві з 18 по 21 січня пройдуть безкоштовні екскурсії та лекції

Укрінформ
У Києві з 18 по 21 січня проведуть шість безоплатних екскурсій і дві лекції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Заходи триватимуть з четверга по неділю. Місця зустрічей вказані в реєстраційних анкетах.

На лекції «Київські адреси родини Кричевських», яка відбудеться у четвер, 18 січня, о 14:00 (реєстрація), можна дізнатися життєві історії членів родини українських художників Кричевських, ознайомитися з їхнім живописом, а також довідатися про повернення в Україну їхнього мистецького спадку.

У п’ятницю, 19 січня, о 14:00 (реєстрація) на лекції «Київ під ворожим вогнем» учасники дізнаються про перші ракетні удари по столиці, коли дуже сильно постраждали житлові масиви Куренівка та Виноградар, зокрема ТРЦ Retroville, почують історії людей, які пережили ці обстріли, і їхню реакцію на них.

Екскурсія «Таємниці града Ярослава», яка відбудеться у четвер, 18 січня, о 14:00 (реєстрація), розкриє секрети давнього Києва, Софійського та Михайлівського соборів.

На екскурсії «Прогулянка старим Києвом», яка розпочнеться у п’ятницю, 19 січня, о 12:00 (реєстрація), містяни та гості столиці дізнаються про будівництво Володимирського собору, ознайомляться з історіями Золотих воріт, Софійського собору.

Читайте також: У Києві 28 та 29 грудня пройдуть безкоштовні екскурсії

На екскурсії «Київ: у вирі романтики», яка відбудеться у п’ятницю, 19 січня, о 13:00 (реєстрація), можна буде побачити культові романтичні об’єкти міста та дізнатися про любовні історії його відомих жителів.

У суботу, 20 січня, о 12:00 (реєстрація) на екскурсії «Київ історичний» можна ознайомитися з історією стародавнього Києва, його пам’ятками, архітектурою та Подолом.

На екскурсії «Київ: стежиною воєнної історії», яка відбудеться у суботу, 20 січня, о 15:00 (реєстрація), учасникам розкажуть про низку об’єктів мілітарної історії Києва, а також про події багаторічної боротьби за незалежність України, що триває й донині.

Екскурсія «Київ хрещатий», яка відбудеться у неділю, 21 січня, (реєстрація), познайомить екскурсантів із прекрасним старовинним містом, його історією та людьми, які формували, створювали і будували Київ, розповість про боротьбу українського народу за свою свободу та незалежність.

Реєстрація на екскурсії обов’язкова, кількість місць обмежена. Учасники отримають підтвердження реєстрації телефонним дзвінком або SMS-повідомленням.

Екскурсійні маршрути розроблені відповідно до умов воєнного стану, тому в разі оголошення повітряної тривоги всі учасники екскурсії зможуть пройти в укриття, що розташовані неподалік.

Як повідомляв Укрінформ, у Музеї Києва до 4 лютого триває виставка старовинних ялинкових прикрас і різдвяних артефактів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-