Справу про ухилення від військової служби трьох депутатів Київради передали до суду - ДБР

Справу про ухилення від військової служби трьох депутатів Київради передали до суду - ДБР

Фото
Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань завершили розслідування справи про ухилення від військової служби трьома депутатами Київської міської ради за допомоги керівника апарату Київської міської військової адміністрації та командира військової частини.

Як передає Укрінформ із посиланням на сайт ДБР, обвинувальний акт скерований до суду.

Слідчі встановили, що солдати однієї з військових частин, троє з яких мають статус столичних депутатів, а ще один є помічником депутата Київради, впродовж року не з’являлись на військову службу, проте отримували грошове забезпечення.

Керівник апарату військової адміністрації сприяв оформленню псевдовідрядження трьом депутатам та помічнику до КМВА. В оборудці був задіяний і командир однієї з військових частин тероборони, де чоловіки мали проходити службу за мобілізацією.

Троє столичних депутатів і помічник депутата обвинувачуються в ухиленні від несення обов’язків військової служби, що вчинене групою осіб за попередньою змовою (ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 28 Кримінального кодексу України), а керівник апарату КМВА - у сприянні в ухиленні.

Читайте також: Поліція вже передала до суду близько 2600 кримінальних справ щодо ухилянтів

Командир військової частини обвинувачується у перевищенні службових повноважень (ст. 365 КК України).

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2023 року правоохоронці оголосили підозру керівнику апарату Київської міської військової адміністрації у сприянні депутатам Київради ухилятися від військової служби, при цьому отримуючи грошове забезпечення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-