Пересувна торгівля і пам’ятники СРСР: у Києві демонтували майже 5000 незаконних об’єктів за рік

Пересувна торгівля і пам’ятники СРСР: у Києві демонтували майже 5000 незаконних об’єктів за рік

Фото
Укрінформ
Протягом минулого року з вулиць столиці демонтували майже п'ять тисяч елементів благоустрою, що були розміщені без дозвільних документів.

Про це повідомляє пресслужба КМДА, передає Укрінформ.

«Левова частка демонтажів проведена фахівцями комунального підприємства. Ще частину демонтували власники самостійно на вимогу приписів від інспекторів благоустрою. Адже кожен об’єкт попередньо обстежують інспектори та вносять приписи. За відсутності дозвільних документів наші фахівці проводять демонтаж за дорученням Департаменту територіального контролю міста Києва», - сказав т. в. о. директора комунального підприємства «Київблагоустрій» Андрій Коваль.

Він зазначив, що демонтажі відбуваються щодня за будь-яких умов. За його словами, влітку та восени найбільше демонтують елементів стихійної торгівлі. Протягом 2023 року в місті демонтували 1890 таких елементів: це продуктові лотки, столи, парасолі, торговельні намети тощо.

Читайте також: Політолог назвав «дерусифікацію знизу» особливим трендом суспільних настроїв 2023 року

«Торік також працювали над тим, щоб прибрати з вулиць столиці пам’ятні об’єкти, пов’язані з історією та культурою Росії та СРСР. Такі демонтажі мають свої особливості. Залучаємо важку спеціалізовану техніку, часто працюють кілька бригад одночасно. Інколи з міркувань безпеки доводиться навіть тимчасово обмежувати рух на окремих ділянках вулиць. Але попри це ми продовжуємо дерусифікацію міста та прибираємо пам’ятки комуністичних часів», - сказав Коваль.

Пересувна торгівля і радянські пам’ятники: у Києві торік демонтували майже 5000 незаконних об’єктів / Фото: КМДА

Як повідомлялося, у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, який запроваджує нові механізми отримання права на розміщення тимчасових споруд для торгівлі та організацію майданчиків для паркування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-