У Києві неповнолітні фанати російського серіалу побили і пограбували юнака

У Києві неповнолітні фанати російського серіалу побили і пограбували юнака

Фото
Укрінформ
Київські поліцейські викрили групу юнаків, які, наслідуючи приклад з російського серіалу, напали на 16-річного хлопця і планували вчинити серію злочинів у столиці.

Як передає Укрінформ, про це Національна поліція України повідомляє у Фейсбуці.

На початку грудня до поліції Києва звернувся місцевий житель із повідомленням про те, що невідомі побили та пограбували його 16-річного сина.

До розкриття цього злочину були залучені оперативники, ювенальні поліцейські, слідчі та аналітики кримінального аналізу.

«Ми дізнались, що група юнаків, серед яких переважно неповнолітні, планувала вчиняти злочини на території столиці. Зловмисники залучили до своєї протиправної діяльності дівчат, які мали знайомитись в інтернеті з хлопцями та запрошувати на побачення. Перевагу надавали власникам дорогих ґаджетів. Надалі компанія планувала грабувати тих, хто прийде на зустріч. Так відбулось і цього разу - молодики побили хлопця, коли той прямував на побачення, та відібрали мобільний телефон. Ґаджет потерпілого одразу здали до ломбарду, а виручені кошти розподілили між собою. Порушники зізнались, що на злочинні дії їх спонукав російський серіал про кримінальне життя підлітків, яких вони хотіли наслідувати», - заявив начальник Подільського управління поліції Юрій Трембіцький.

Правоохоронці оперативно встановили причетних до скоєння злочину і доставили їх до відділку поліції. Викрадений мобільний телефон поліцейські знайшли та вилучили як речовий доказ.

Двом фігурантам, 2006 та 2007 років народження, слідчі повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 186 (грабіж, поєднаний із насильством, вчинений за попередньою змовою групою осіб та під час воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Читайте також: В Україні 90% підлітків хочуть бути корисними під час відбудови

Санкція статті передбачає від 7 до 10 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві культури та інформаційної політики України стурбовані поширенням серед підлітків російського кінематографічного продукту, який пропагує насилля, кримінал та естетику, притаманну країні-агресорці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-