Київ став рекордсменом за обсягом доходу від приватизації

Київ став рекордсменом за обсягом доходу від приватизації

Укрінформ
Успішні приватизаційні аукціони активів, розташованих у Києві, принесли до бюджету близько 750 млн грн доходів, що зробило столицю лідером за обсягом доходу від приватизації.

Про це в колонці виданню Інтерфакс-Україна розповів голова Фонду державного майна України Віталій Коваль, передає Укрінформ.

«Хоча в Києві відбулося трохи більше десятка успішних аукціонів, саме столиця стала рекордсменом за обсягом доходу від приватизації. Це приблизно 750 млн грн за неповний 2023 рік, або 28% від загальної вартості проданого майна», - йдеться в повідомленні.

Найактивнішим регіоном за кількістю проведених торгів у 2023 році стала Львівщина. Тут за неповних 12 місяців пройшло понад 60 успішних аукціонів, або 15% від загальної кількості.

Львівська область стала другою за обсягом приватизаційного доходу - майже 400 млн грн (15% від загальної суми).

Читайте також: Від малої приватизації на Prozorrо.Продажі надійшло понад ₴3,3 мільярда - Мінекономіки

Як зауважує Коваль, такий результат цілком очікуваний, адже цей регіон економічно розвинений, з високим рівнем ділової активності. Він знаходиться близько до кордону України, тобто має зручну міжнародну логістику. Львівщина - відносно безпечна область (порівняно з тими, де йдуть бойові дії чи прифронтовими). Тож нерухомість та інші об'єкти приватизації в цьому регіоні користувалися попитом серед учасників аукціонів.

Другу позицію за цим показником посідає Рівненщина із 37 успішними аукціонами (10% від сумарної кількості). У Вінницькій області відбулося 32 успішних аукціони (8%).

Читайте також: Фонд держмайна за тиждень залучив на приватизаційних аукціонах майже ₴42,3 мільйона

Середня приватизаційна активність, або ж від 20 до 30 успішних аукціонів, цьогоріч була у Волинській, Житомирській, Одеській та Чернігівській областях.

Найменший показник щодо продажу держактивів був у Сумській області (4 успішні аукціони), а також у Миколаївській та Чернівецькій областях (по 8).

Як повідомлялося, Фонд державного майна запланував на січень 2024 року приватизаційні онлайн-аукціони із загальною стартовою вартістю активів у 242,5 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-