У Києві найбільший попит на працівників сфери торгівлі та послуг - Центр зайнятості

У Києві найбільший попит на працівників сфери торгівлі та послуг - Центр зайнятості

Ексклюзив
Укрінформ
Найбільший попит серед роботодавців Києва спостерігається на працівників сфери торгівлі та послуг – це 20% від усіх поданих вакансій.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив директор Київського міського центру зайнятості Дмитро Новицький.

“За групами професій найбільший попит у роботодавців столиці спостерігається на працівників сфери торгівлі та послуг (продавці, кухарі, помічники вихователів, охоронці) – 20% від усіх поданих вакансій”, - сказав він.

Читайте також: У Києві середня зарплата становить 14,1 тисячі - Центр зайнятості

Директор КМЦЗ повідомив, що дуже велика нестача кваліфікованих робітників з інструментом (монтажників, електромонтерів, слюсарів-сантехніків, ремонтників, швачок) – таких вакансій 18% від загальної кількості.

Крім того, є нестача професіоналів, зокрема вчителів, вихователів, інженерів, лікарів, – таких вакансій 17%.

За словами Новицького, комунальні підприємства міста постійно потребують робітників - слюсарів, двірників, трактористів та ін.

Загалом, за його інформацією, до найзатребуваніших професій належать: продавець продовольчих товарів (259 вакансій), продавець-консультант (142 вакансії); касир торговельного залу (218 вакансій); водій автотранспортних засобів (160 одиниць); кухар (148 вакансій); вчитель закладу загальної середньої освіти (120 вакансій); сестра медична /брат медичний (108 вакансій).

Читайте також: Послугами Київського центру зайнятості цьогоріч скористалися понад 26 тисяч громадян

Як повідомляв Укрінформ, Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що Києву знадобиться кілька років, щоб вийти на довоєнні соціально-економічні показники, за умови, що не погіршиться безпекова та економічна ситуація в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-