Києву знадобиться кілька років, щоб вийти на довоєнні соціально-економічні показники - Кличко

Києву знадобиться кілька років, щоб вийти на довоєнні соціально-економічні показники - Кличко

Укрінформ
Києву знадобиться кілька років, щоб вийти на довоєнні соціально-економічні показники, за умови, що не погіршиться безпекова та економічна ситуація в країні.

Про це у Телеграмі повідомив Київський міський голова Віталій Кличко, передає Укрінформ.

“Щоб Києву вийти на довоєнні соціально-економічні показники, знадобиться кілька років. За умови, що не погіршиться безпекова ситуація в столиці та економічна ситуація в країні”, - написав Кличко.

Він зауважив, що вся увага міської влади Києва зосереджена на утриманні й забезпеченні роботи критичної інфраструктури, наданні необхідних сервісів мешканцям міста, забезпеченні обороноздатності Києва та організації допомоги Збройним силам.

Також, за його словами, увага Києва зосереджена і на відбудові пошкоджених чи зруйнованих ворогом житлових будинків, соціальної і транспортної інфраструктури.

“В умовах і викликах війни столичні підприємці та промисловці продовжують працювати, сплачувати податки, забезпечувати робочі місця. За 7 місяців 2023 року, порівняно з аналогічним періодом минулого року, відбувається деяке пожвавлення бізнесу, який виявився гнучким, відповідальним та зміг адаптуватися до роботи в нинішніх реаліях”, - зазначив Кличко.

Читайте також: Біля станцій метро «Лук’янівська» та «Дорогожичі» демонтують МАФи

Він поінформував, що наразі в Києві, серед інших суб’єктів бізнесу, зареєстровані, зокрема, 12 бізнес-інкубаторів, 38 технопарків, майже 2 тисячі інвестиційних фондів і компаній, понад 550 інноваційних фондів і компаній.

Мер столиці додав, що Київ в умовах воєнного стану підтримує підприємців, надає пільги від міста, знизив ставки місцевих податків та зборів.

Читайте також: Кличко і мер Стокгольма обговорили майбутню відбудову Києва

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний валютний фонд покращив економічний прогноз для України, заявивши, що очікує зростання ВВП до 4,5% до кінця нинішнього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-