Поліція Києва відкрила справу за фактом знищення дуба, посадженого у пам'ять про Романа Ратушного

Поліція Києва відкрила справу за фактом знищення дуба, посадженого у пам'ять про Романа Ратушного

Укрінформ
Поліція Києва відкрила кримінальне провадження після того, як біля будівлі "Квіти України" невідомий зрізав дерево, яке висадили у пам'ять про загиблого військового та громадського діяча Романа Ратушного.

Про це в коментарі hromadske повідомив представник відділу комунікацій поліції Києва Дмитро Грищенко, передає Укрінформ.

Провадження відкрили за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – крадіжка в умовах воєнного стану. Покарання за це передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі.

Читайте також: Київрада присвоїла Протасовому Яру ім'я Романа Ратушного

Як повідомляв Укрінформ, у Києві невідомі особи незаконно зрізали дуб, висаджений 13 грудня у пам'ять про загиблого захисника Романа Ратушного. У ніч на 15 грудня на вулиці Січових Стрільців, 49, невідомі знищили дерево, залишивши лише нижню частину стовбура.

Відомий столичний активіст, військовослужбовець 93-ї бригади "Холодний Яр" Роман Ратушний загинув на Харківщині у червні 2022 року. Він був у розвіддозорі в складі бойової групи і загинув під час виконання бойового завдання.

5 липня Ратушному мало виповнитися 25 років. Він був учасником Революції гідності в 16 років, громадським активістом. Із першого дня повномасштабного російського вторгнення брав участь в боях під Києвом, а потім вже у складі 93-ї ОМБР "Холодний яр" звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом.

Читайте також: В Ізюмі з’являться вулиці Бандери, Дудаєва та Ратушного

Ратушний відомий, зокрема, боротьбою за збереження Протасового Яру від забудови.

Фото: «Київзеленбуд» / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-