Дітей з собакою не пустили до укриття під час тривоги у Києві - почали розслідування

Дітей з собакою не пустили до укриття під час тривоги у Києві - почали розслідування

Укрінформ
У Святошинському районі Києва під час однієї з повітряних тривог дітям не дозволили пройти до укриття через те, що вони були з собакою. Правоохоронці розпочали досудове розслідування.

Про це Київська міська прокуратура повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За даними слідства, 14 грудня 2023 року приблизно о 16:20 під час повітряної тривоги, оголошеної через ракетну атаку РФ по столиці, 11-річна дівчинка та 12-річний хлопчик намагалися потрапити до укриття в одній із шкіл у Святошинському районі.

Побачивши, що діти були із собакою, охоронець не допустив їх до укриття, попри очевидну загрозу їхньому життю через ракетну атаку.

Фото: Київська міська прокуратура

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Святошинської окружної прокуратури міста Києва розпочато досудове розслідування за фактом завідомого залишення без допомоги дітей, які перебували в небезпечному для життя стані і були позбавлені можливості вжити заходів до самозбереження (ч. 1 ст. 135 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Клименко - про безпеку в школі: Новий проєкт охопить майже 10 тисяч закладів

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією речника Повітряних сил ЗСУ полковника Юрія Ігната, хоч засоби протиповітряної оборони демонструють високий клас, громадянам не слід ігнорувати тривоги і потрібно спускатися в укриття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-