Поліція проводить обшуки у столичному метрополітені і підрозділах КМДА

Поліція проводить обшуки у столичному метрополітені і підрозділах КМДА

Фото
Укрінформ
Поліція Києва проводить слідчі дії в КП "Київський метрополітен", ПрАТ "Метробуд" і структурних підрозділах КМДА.

Про це поінформував відділ комунікації поліції Києва, передає Укрінформ.

«Сьогодні, 13 грудня, слідчі поліції Києва розпочали проведення одночасних обшуків у рамках кримінального провадження за кваліфікацією «Службова недбалість» (ч. 2 ст. 367 КК України) у комунальних установах міста та на приватному підприємстві», - зазначається у повідомленні.

Слідство має на меті перевірити наявність прорахунків на етапах проєктування, будівництва і експлуатації цього відрізку підземки і встановити відповідальних осіб, внаслідок діяння яких трапилися розгерметизація та затоплення тунелю метрополітену.

Правоохоронці закцентували увагу на тому, що станції метро слугували також укриттям для киян та гостей столиці під час повітряної тривоги і що через аварію у метро тисячі людей мали шукати інші способи пересування містом.

Наголошується, що поліція вживає усіх можливих заходів для перерозподілу наземних транспортних шляхів, розвантаження проїзду і полегшення пересування киян.

Процесуальне керівництво у цьому кримінальному провадженні здійснює Київська міська прокуратура.

Читайте також: У КМДА пояснили, в якому режимі можуть запрацювати закриті станції метро

Як повідомлялося, 8 грудня влада Києва оголосила про зупинення руху поїздів на відрізку між станціями «Либідська» і «Теремки».

За попередніми даними, ці обставини виникли у зв’язку з розгерметизацією тунелю та появою тріщин у його стінах, що призвело до підтоплення тунелю на цій ділянці метрополітену.

У зв’язку з підтопленням тунелів правоохоронці почали досудове розслідування.

У Департаменті патрульної поліції повідомили деталі змін в організації дорожнього руху у столиці після підтоплення частини станцій метро на «синій» гілці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-