У Києві ялинку встановлять на Софійській площі за рахунок меценатів - Кличко

У Києві ялинку встановлять на Софійській площі за рахунок меценатів - Кличко

Укрінформ
Рада оборони столиці ухвалила рішення про встановлення головної ялинки України на Софійській площі.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив Київський міський голова Віталій Кличко.

"Головну ялинку країни цього року, за традицією, встановимо на Софійській площі. Таке рішення ухвалила сьогодні Рада оборони столиці", - зазначив він.

Як наголосив Кличко, місто грошей не витрачатиме. Як і минулого року, ялинку встановлять та прикрасять за рахунок меценатів і з дотриманням режиму обмеження використання електроенергії.

Відповідальність за встановлення і обслуговування головної новорічної ялинки, все ресурсне та фінансове забезпечення, пов’язане із цим, бере на себе ТОВ "ГЛОБАЛ-ДЕКОР", - зауважив міський голова.

За словами Кличка, масові заходи, ярмарки та розваги на Софійській площі не передбачені.

Читайте також: У Мукачівському замку запрацювала резиденція Святого Миколая

"Якщо райдержадміністрації міста плануватимуть якісь святкові заходи в районах, то виключно з дотриманням правил безпеки, в місцях, де є укриття. І теж не коштом бюджету Києва", - наголосив мер Києва.

Він також додав, що "оскільки цього року відзначаємо Різдво за новоюліанським календарем, ялинку розпочнуть встановлювати раніше, до 6 грудня. І приберуть, відповідно, теж раніше - до 10 січня".

Як повідомляв Укрінформ, у Музеї Києва відкрилась виставка “Київська ялинка від XIX cт. – до сьогодення”, на якій представлені різноманітні унікальні експонати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-