У столиці перевіряють законність діяльності благодійного фонду

У столиці перевіряють законність діяльності благодійного фонду

Укрінформ
Столичні правоохоронці у ході розслідування кримінальної справи перевіряють законність діяльності благодійного фонду, який збирає кошти на потреби військових поблизу станцій метрополітену.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Головного управління Нацполіції у м. Києві.

«Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 ККУ (шахрайство). У рамках розпочатого кримінального провадження дізнавачі перевіряють усіх представників фонду, а також документацію установи», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 16 листопада ввечері у телеграм-каналах поширилось відео конфлікту між громадянами в Оболонському районі столиці щодо збору грошей на потреби українських військових. На місце прибули працівники поліції.

Правоохоронці врегулювали конфлікт та доставили до територіального управління поліції п’ятьох представників благодійного фонду. Працівники поліції кваліфікували подію як шахрайство.

Водночас ветеран і волонтер Олег Симороз на своїй сторінці у Фейсбуці написав, що шахраї збирають поблизу станцій метро готівку і використовують для свого захисту тітушок.

«Отже, Київ, вихід зі станції метро «Героїв Дніпра». Молодики у формі клянчать «донати на ЗСУ» готівкою у скриньку. По розмові з ними ми дізналися, що вони не служили і відповідно не мають жодного морального права вдягати мультикам. Далі ми дізнаємося, що вони працюють тут за ставку заробітної плати, яку виплачує фонд з грошей, які люди донатять на ЗСУ. Ну і враховуючи, що це готівка, то облікувати її неможливо, саме тому шахраям так подобаються збори готівки. Далі частина грошей на карман, ну і на ЗСУ трохи, бо треба ж подяки у хлопців клянчити, бо бізнес має працювати. Схема тупа як двері”, - повідомив він.

Він додав, що благодійний фонд називається «Врятуй рідну країну», його очолює Микола Осаула.

За словами Симороза, після конфлікту з представниками благодійного фонду на місце приїхали працівники Оболонського районного управління поліції міста Києва.

Читайте також: У Києві викрили псевдообмінники, які продавали фальшиві долари

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні правоохоронці викрили шахраїв, які продавали неіснуючі автомобілі для Збройних сил України.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-