Від початку повномасштабного вторгнення Лейпциг передав Києву понад 100 генераторів

Від початку повномасштабного вторгнення Лейпциг передав Києву понад 100 генераторів

Укрінформ
Від початку повномасштабної війни Лейпциг передав Києву обладнання для підприємств критичної інфраструктури на суму 2,5 млн євро, зокрема, понад 100 генераторів.

Про це київський міський голова Віталій Кличко повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Від початку повномасштабної війни Лейпциг передав Києву, зокрема, понад 100 генераторів, обладнання для підприємств критичної інфраструктури (на суму 2,5 млн євро). А також - 14 пожежних авто, із яких 7 - нових і суперсучасних. Це дуже важливо для нас. Автівки сьогодні працюють на ліквідації надзвичайних ситуацій у столиці”, - написав Кличко.

Він поінформував, що виступив сьогодні у міській раді Лейпцига.

Мер столиці подякував владі та громаді міста-побратима за підтримку і системну допомогу Києву та Україні, за облаштування понад 10 тисяч наших громадян, які знайшли тимчасовий прихисток у Лейпцигу.

Читайте також: Відбудова та ППО: Зеленський виступив на німецько-українській конференції мерів

Також київський міський голова звернувся до депутатів німецького міста-побратима робити все можливе для подальшої підтримки й допомоги Києву та Україні.

Як повідомлялося, партнерські відносини між двома містами - Лейпцигом та Києвом беруть початок з 1961 року. Уперше Дні Лейпцига в Києві пройшли в 1979 році, а Тиждень «Київ вітає Лейпциг» у німецькому місті – 1994 року. У 2021 в Лейпцигу святкували 60-ту річницю побратимства між двома містами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-