У Києві відкрили виставку робіт чотирьох українських художників

У Києві відкрили виставку робіт чотирьох українських художників

Фото
Укрінформ
У Будинку художників Національної спілки художників України в Києві відбулося урочисте відкриття виставки робіт чотирьох художників – Катерини Липовки, Сергія Сметанкіна, Юрія Бандери та Святослава Скоробогатова, які стануть основою для випуску поштових марок у межах українсько-італійського проєкту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу,

“У мене в руках чотири комплекти дивовижного та незвичного для наших митців продукту – це поштові марки Італійської Республіки, основою зображення яких стали твори наших українських художників. Це високодостойні професійні твори, яки були обрані Італійською поштою задля того, щоб стати складовою поштової марки”, – сказав т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв під час відкриття виставки.

У Києві відбулося відкриття виставки робіт чотирьох українських художників / Фото: Кирило Чуботін, Укрінформ

Він зазначив, що ця подія – жест підтримки від Італійської Республіки і маленький крок, який також наближає Україну до європейської спільноти.

Заступник Голови місії посольства Італії в Україні Франческо Пеше поінформував, що цей проєкт має гуманітарне спрямування. «Ці марки коштують більше звичайних, тому що гроші з їх продажу підуть на гуманітарну допомогу України. Проєкт підтримав не тільки уряд Італії, а ще й громадяни, які дуже хотіли підтримати народ України, а особливо дітей війни», – підкреслив Пеше.

Він подякував чотирьом митцям, які намалювали ці твори і дали згоду на їх використання.

Художниця Катерина Липовка презентувала картину «Київ. Простір варіантів», на якій зображена церковна архітектура столиці.

«Дуже радію, що моя робота була обрана для цієї ініціативи. Це дійсно дуже важливий внесок у перемогу України. Ми розвиваємо гуманітарну і культурну співпрацю з європейськими країнами, а наші витвори є частиною європейської культури, проте ще не є частиною Євросоюзу. Тому потрібно продовжувати нашу культурну експансію – не тільки в Європі, а й по всьому світу”, – зауважила Липовка.

Митець Сергій Сметанкін демонстрував картину «Маріупольський драматичний театр» – зображення будівлі до повномасштабної війни.

«Мені дуже приємно представляти Схід України, рідну українську Донеччину. Деякі роботи іншого напряму, що представлені тут, я малював з хлопцями, які зараз перебувають на передовій. Усе, що діється навколо нас, по всій Україні, завдяки нашим Збройним Силам. Коли митець є частиною суспільства, він не може бути осторонь того, що відбувається”, – наголосив Сметанкін.

Читайте також: Український художник Криволап подарував столиці картину в стилі церковного розпису

На виставці також були представлені картини Юрія Бандери – “Львівський захід”, на якій зображена центральна площа Львова, і Святослава Скоробогатова – “Весняна гавань”, де написаний порт Одеси.

Випуск марок здійснюватиме Міністерство економічного розвитку Італійської Республіки.

Як повідомлялося, Україна й Італія обговорили відбудову Спасо-Преображенського собору в Одесі, пошкодженого російськими обстрілами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-