Очільницю столичного КП підозрюють у незаконному поширенні даних із систем відеоспостереження

Очільницю столичного КП підозрюють у незаконному поширенні даних із систем відеоспостереження

Укрінформ
Виконувачці обов’язків гендиректора комунального підприємства "Інформатика" КМДА повідомили про підозру в несанкціонованому розповсюдженні інформації із систем відеоспостереження.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Фейсбуці.

За процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури повідомлено про підозру одній із керівниць КП "Інформатика" за фактом несанкціонованого розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігалась в автоматизованих системах (ч. 1, 2 ст. 361-2 КК).

Згідно з матеріалами слідства, підозрювана неодноразово розповсюджувала інформацію з обмеженим доступом про маршрути пересування транспортних засобів з "Комплексної системи відеоспостереження міста Києва".

"Так, на прохання свого знайомого посадовиця через мобільний месенджер передавала останньому дані щодо схеми маршрутів пересування конкретних транспортних засобів по Києву, а також місць їх фіксацій засобами комплексної системи відеоспостереження", - йдеться в повідомленні.

Вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу. Встановлюються інші обставини злочину, додали у прокуратурі.

Тим часом Київська міська державна адміністрація повідомила, що виконувачку обов’язків директора КП "Інформатика" відсторонили від посади більш як пів року тому. 

“КП "Інформатика" спільно з правоохоронцями провело розслідування щодо можливої передачі інформації із системи відеоспостереження стороннім особам“, - ідеться в повідомленні.

Як заявили у КМДА, з березня 2023 року в.о. директора КП "Інформатика" відсторонена від посади. Також проведені необхідні внутрішні безпекові заходи.

Читайте також: Ексдиректору столичної ритуальної служби повідомили про підозру у розкраданні майже ₴32 мільйонів

У КМДА запевнили, що система відеоспостереження працює у штатному режимі, втручань не було.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві викрили начальника одного з відділів комунального об’єднання “Київзеленбуд”, який на ремонті доріжок у Гідропарку розтратив 300 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-