У Києві провели благодійний забіг «Найдовший у світі марафон»

У Києві провели благодійний забіг «Найдовший у світі марафон»

Фото, відео
Укрінформ
У Києві на ВДНГ (Національний комплекс "Експоцентр України") відбувся благодійний забіг “Найдовший у світі марафон”.

У забігу взяли участь близько 12 тисяч людей по всьому світові, зокрема 1600 – у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Організатори заходу мали на меті зібрати кошти для української ППО і нагадати світовій спільноті про війну в Україні.

“Сьогодні я бігла заради “новопоштовців”, які постраждали від російської ракети на Харківщині. Більше 110 працівників загинули внаслідок російського обстрілу. У сьогоднішньому марафоні брали участь близько 12 тисяч людей. До нас доєдналися 65 країн світу на всіх континентах, зокрема у Німеччині, Польщі, Чилі, Бразилії. Разом з нами також бігли представники Міністерства внутрішніх справ України” - зауважила організаторка “Найдовшого у світі марафону” і співзасновниця “Нової пошти” Інна Поперешнюк.

За її словами, кошти, зібрані під час забігу, перерахують до благодійного фонду “Повернись живим”.

“Ми хотіли показати світу, що війна не скінчилася. Росіяни кожного дня обстрілюють українців, люди гинуть, але нас нічого не зупинить. Українці - це дуже сильна нація, а ми це сьогодні показали. Усі донати з забігу ми перераховуємо благодійному фонду “Повернись живим” на підтримку нашого ППО”, - пояснила організаторка марафону.

Дистанція забігу склала 1 кілометр. Учасники мали змогу написати на своїх наліпках імена захисників, за кого бігли “Найдовший у світі марафон”.

“Після забігу почуваюся прекрасно. Я захотіла присвятити свій марафон Максиму Нікуліну, бійцю “Азову”, який досі знаходиться в полоні. Мені приємно тут знаходитися, приємно доєднатися до прекрасної ініціативи. Існує висока планка, яку нам поставили військові, тому ми мусимо підтримувати її, не зупинятися і бути гідними тих, хто вдень і вночі захищає нас від російської навали” - розповіла одна з учасниць забігу Вікторія.

До марафону долучилися й визволені з полону бійці “Азову”, щоб у складі з представниками Асоціації сімей захисників Азовсталі нагадати світові про полонених захисників Маріуполя.

“Я вперше біжу після обміну з полону. У мене травма коліна, тому сумнівалася, що зможу пробігти. На щастя, все вдалося. Ми повинні не забувати, що ще багато наших захисників, зокрема з Азовсталі, перебуває в полоні. Пробігти за них - це дуже шляхетна справа. Дякую усім, хто доєднався”, - сказала “Герда”, захисниця бригади “Азову”.

Ще один учасник марафону і боєць “Азову” - із позивним “Сток” - закликав українців не забували за воїнів, які загинули упродовж російсько-української війни.

“Мета забігу полягає у тому, щоб нагадати суспільству про полонених захисників Азовсталі, зокрема 700 азовців. Люди повинні пам’ятати про них, не забувати за полеглих побратимів протягом російсько-української війни з 2014-го. Ми не повинні забувати, хто ми є, повинні консолідуватися як нація. Дуже важливо вести активне соціальне життя, допомагати, донатити і не бути байдужими", - наголосив він.

Читайте також: В Одесі пройшов забіг, присвячений пораненим, ветеранам і ветеранкам

У марафоні також взяли участь люди з протезуваннями, що відновлюються у Національному реабілітаційному центрі “Незламні”.

Долучилися до акції й дипломатичні працівники. "Сьогодні українські дипломати з різних куточків світу присвятили свій забіг тим, кому ми завдячуємо нашим життям: нашим героям, захисникам, лікарям, рятувальникам, волонтерам — усім, хто впродовж всіх цих років не зупинявся заради нас ні на мить", - зауважили в МЗС України.

У столиці Канади Оттаві до забігу долучилося близько трьох десятків людей. Посол України Юлія Ковалів у Фейсбуці написала: “Підтримуємо наші Збройні сили і наближаємо перемогу. Біжімо разом за тих, кому ми завдячуємо нашим життям”.

Як повідомлялося, проєкт "Найдовший у світі марафон" створено "Новою поштою". Довжина дистанції на локації забігу в Києві становила 1 кілометр. Приєднатися до забігу можна було з будь-якої точки планети, в будь-який час – за таких обставин фіксована дистанція не встановлювалася. Забіг можна було присвятити людині, яка боронить країну, рятує з-під завалів, розміновує поля і міста, рятує і лікує людей або тварин, займається волонтерством або в будь-який інший спосіб підтримує Україну та наближає перемогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-