У Києві викрили завідувача психіатричного відділення, який фальшував довідки про інвалідність

У Києві викрили завідувача психіатричного відділення, який фальшував довідки про інвалідність

Укрінформ
Столичні поліцейські викрили завідувача психіатричного відділення однієї з клінік, який видавав завідомо неправдиві офіційні документи, що стали підставою для подальшої видачі довідок про інвалідність.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління Національної поліції у м.Києві.

Фото: Нацполіція
Фото: Нацполіція

“Слідчі поліції Києва спільно із працівниками Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрили посадовця, який підробляв довідки про інвалідність. Правопорушником виявився 46-річний місцевий житель”, - ідеться у повідомленні.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що перебуваючи на посаді завідувача психіатричного відділення для надання реабілітаційної допомоги, фігурант систематично отримує неправомірну вигоду за складання та видачу завідомо неправдивих офіційних документів, що стали підставою для подальших видач довідок до актів огляду медико-соціальних експертиз (довідок про інвалідність МСЕК).

Правоохоронці встановили причетність правопорушника до одержання неправомірної вигоди у сумі 6 тис. дол.
Читайте також: СБУ викрила нові схеми для ухилянтів, серед затриманих - завкафедри інституту на Закарпатті

Слідчі затримали чоловіка у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після видачі завідомо підробленої довідки до огляду медико-соціальної експертизи, якою підтверджено другу групу інвалідності.

Також було проведено низку обшуків у місті Києві та Київській області, за результатами яких вилучили підроблену документацію.

Затриманому вже повідомили про підозру в скоєнні злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 366 – службове підроблення; ч. 2 ст. 368 – одержання неправомірної вигоди службовою особою, предметом якого була неправомірна вигода у значному розмірі.

Санкція найтяжчої статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також: МОЗ анонсує перевірку рішень харківської обласної МСЕК про встановлення інвалідності

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Також правоохоронці перевіряють факт легалізації підозрюваним коштів, отриманих злочинним шляхом, таких як неправомірна вигода та подальше придбання на ім’я своєї цивільної дружини елітних транспортних засобів і нерухомого майна.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві правоохоронці викрили посадовців військово-лікарської комісії та військкомату, які переправляли ухилянтів за кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-