Житлові будинки столиці розпочинають підключати до опалення

Житлові будинки столиці розпочинають підключати до опалення

Укрінформ
У Києві 16 жовтня розпочинають підключення до тепла житлових будинків.

Як передає Укрінформ, про це Київський міський голова Віталій Кличко повідомляє у Телеграмі.

"Київ сьогодні, 16 жовтня, розпочинає підключення до тепла житлових будинків. Уже з завтрашнього дня синоптики прогнозують стабільне зниження температури. А на запуск централізованої системи теплопостачання Києва, що є однією з найбільших у Європі (протяжністю теплових мереж близько 3 тисяч км), необхідно кілька днів", - зазначив Кличко.

За його словами, рішення розпочати опалювальний сезон є цілком виправданим. Оскільки похолодання спонукало б до масового використання киянами електричних приладів для обігріву та перевантаження системи електропостачання.

"Усі служби столиці, відповідальні за старт та проходження опалювального сезону, працюють у посиленому режимі, щоб забезпечити киян необхідними сервісами", - наголосив Кличко.

Своєю чергою заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв повідомив під час брифінгу, що на розгортання системи централізованого теплопостачання потрібно близько тижня.

Читайте також: Енергосистема України готова до опалювального сезону - Галущенко

«На розгортанням системи потрібен час, близько тижня. Враховуючи прогноз погоди, різке похолодання, ми починаємо цю роботу для того, щоб не допустити охолодження будинків, яке призведе до використання електроенергії у великих обсягах і, відповідно, може спричинити аварійність в системі енергопостачання міста», - наголосив заступник голови КМДА.

Він також зазначив, що розгортання системи, наповнення мереж, підключення будинків на мінімальних параметрах не буде пов'язано з використанням великих обсягів газу.

Як повідомляв Укрінформ, 9 жовтня у столиці почали підключати до тепла лікарні, школи та дитсадки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-