У столиці шахраї привласнили ₴11 мільйонів під виглядом збору коштів для постраждалих дітей

У столиці шахраї привласнили ₴11 мільйонів під виглядом збору коштів для постраждалих дітей

Укрінформ
Дарницька окружна прокуратура міста Києва направила до суду обвинувальний акт стосовно організатора та трьох членів організованої групи, які привласнили 11 млн грн, зібраних з пожертв нібито на потреби постраждалих від війни дітей.

Про це інформує пресслужба Київської міської прокуратури, передає Укрінформ.

За даними слідства, з квітня 2022 року по січень 2023 року учасники угруповання привласнили близько 11 млн гривень пожертв.

Для здійснення злочинних намірів організатор схеми зареєстрував фіктивну організацію під назвою «Благодійний фонд «Діва Марія» та утворив call-центр, оператори якого здійснювали телефонні дзвінки та розсилку повідомлень підприємцям, представникам різних організацій та громадянам України, з проханням долучилися до збору грошових коштів.

Зловмисники запевняли благодійників, що збирають кошти на потреби дітей, які постраждали внаслідок збройної агресії РФ проти України.

Читайте також: У Києві викрили групу шахраїв, які планували продати пів мільйона фальшивих доларів

Отримані від громадян гроші фігуранти розподіляли між собою за відсотковою схемою, а для маскування протиправних дій переказували незначну частину коштів на благодійність.

У ході проведених обшуків за місцями проживання учасників групи правоохоронці вилучили докази протиправної діяльності - банківські карти, документацію, печатки та мобільні телефони.

Під час досудового розслідування на майно та банківські рахунки учасників організованої групи накладено арешти.

Справу розслідували працівники Дарницького слідчого управління Нацполіції у м. Києві разом з фахівцями з Управління протидії кіберзлочинам Департаменту кіберполіції Нацполіції.

Як повідомляв Укрінформ, у Хмельницькій області оголосили підозру колишній виконувачці обов’язків керівника відділення банку, яка заволоділа 5,5 млн грн виплат сім’ям загиблих військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-