У Києві викрили нарколабораторію психотропів із «товаром» на 50 мільйонів

У Києві викрили нарколабораторію психотропів із «товаром» на 50 мільйонів

Фото, відео
Укрінформ
У Києві правоохоронці викрили наркоугруповання та ліквідували діяльність лабораторії з виготовлення психотропної речовини Альфа PVP у промислових масштабах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури Києва викрито групу наркодилерів та ліквідовано лабораторію з виготовлення психотропних речовин у промислових масштабах.

Їм повідомлено про підозру у незаконному виробництві, виготовленні, зберіганні та збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ст. 307 Кримінального кодексу України).

Відео: Національна поліція України

За даними слідства, до складу злочинної групи входило 9 осіб – двоє організаторів, «дистриб’ютори» та фасувальники.

У ході багатоетапної спецоперації правоохоронці встановили, що організатори злочинної групи – двоє жителів столиці, облаштували в Києві лабораторію з виготовлення особливо небезпечної психотропної речовини «Альфа PVP» у великих обсягах.

Збут готової «продукції» здійснювався через Телеграм-канал та шляхом «закладок» у обумовлених місцях.

Під час обшуку лабораторії вилучено 24 кг «Альфа PVP».

В межах спецоперації правоохоронці також викрили трьох «дистриб’юторів», які перевозили в власному автомобілі 20 кг «Альфа PVP» для подальшого збуту.

Під час проведення обшуків у гаражі, який вони орендували, правоохоронці вилучили ще 22 кг «Альфа PVP», розфасовані у пакетах по 1 кг.

Читайте також: З нарколабораторії на Київщині вилучили метадону на ₴30 мільйонів

У ході подальших слідчих дій поліцейські затримали ще чотирьох осіб, які здійснювали фасування та розповсюдження «Альфа PVP».

У ході проведення обшуків у них вилучені наркотичні засоби, психотропні речовини та прекурсори у значних обсягах.

Всього за результатами проведення слідчих дій з незаконного обігу вилучено 68 кг психотропної речовини «Альфа PVP» на суму близько 50 млн грн.

У Києві викрили нарколабораторію та вилучили психотропів майже на 50 мільйонів / Фото: Офіс Генерального прокурора

За клопотаннями прокурорів шести особам застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, ще трьом – вирішується питання про обрання запобіжних заходів у виді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні правоохоронці викрили у Київській області діяльність організованої групи, яка займалася збутом наркотиків. Щомісячний дохід зловмисників становив до 3 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-