У столиці до Всесвітнього дня туризму проведуть 10 безкоштовних екскурсій та квест

У столиці до Всесвітнього дня туризму проведуть 10 безкоштовних екскурсій та квест

Укрінформ
Із нагоди Всесвітнього дня туризму в Києві пройде 10 безкоштовних екскурсій та квест.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація, передає Укрінформ.

"Управління туризму та промоцій КМДА і Київський центр розвитку туризму підготували спеціальну квест-екскурсію до Всесвітнього дня туризму, а також 10 безоплатних прогулянок містом, які відбудуться з вівторка до неділі", - йдеться у повідомленні.

Квест-екскурсія пройде 27 вересня о 16-й годині у вигляді активної інтелектуальної гри, під час якої можна буде дізнатися не лише про таємниці та цікавинки одного з наймальовничіших історичних куточків столиці, але й наблизитися до джерела милосердя, яке є таким необхідним у період складного воєнного сьогодення.

Зареєструватися на квест-екскурсію можна за посиланням: https://forms.gle/MH2h4E8KBTVy6dNTA.

У вівторок, 26 вересня, відбудуться: о 12-й годині дитяча еко-екскурсія «Мандрівка до Будинку природи», де юні дослідники дізнаються про важливість впливу навколишнього середовища на життя людини, та о 18-й годині екскурсія «Таємниці града Ярослава», що розкриє таємниці давнього Києва, Софійського та Михайлівського соборів.

У четвер, 28 вересня, о 16-й годині відбудеться екскурсія «Прогулянка театральним Києвом», що розповість, як і коли виникли театральні традиції Києва, про перші театри, їхніх корифеїв і сучасних майстрів сцени.

У п'ятницю, 29 вересня, пройдуть екскурсія «Провулками Київського Кудрявця», де можна ознайомитися з літописними місцями Києва та творіннями багатьох видатних киян, які мешкали в цій місцевості в різні часи, та екскурсія «Київ: стежиною воєнної історії», що знайомить із низкою об’єктів мілітарної історії Києва, а також із подіями багаторічної боротьби за незалежність України, що триває й донині.

У суботу, 30 вересня, відбудеться екскурсія «Київ незламний», де учасники ознайомляться з історією воєнного Києва – із часів Другої світової війни і до сьогоднішнього повномасштабного вторгнення. 

Також у суботу для всіх бажаючих проведуть екскурсію «Прогулянка Старим Києвом», під час якої кияни та гості столиці дізнаються про будівництво Володимирського собору, ознайомляться з історіями Золотих воріт, Софійського собору тощо. 

Про таємниці середньовічного Подолу та традиції київського самоуправління можна буде дізнатися під час екскурсія «Як козаки та магістрат на Подолі жили», яка тако відбудеться у суботу, 30 жовтня, о 18 годині. Зареєструватися треба за посиланням: .

У неділю відбудеться дві екскурсії: «Київ хрещатий» та дитяча квест-екскурсія «Пізнаємо Київ – обираємо професію», на якій діти та їхні батьки дізнаються про різноманітні події в історії України, а також ознайомляться із сутністю ряду професій..

Зазначається, що екскурсійні маршрути розроблені відповідно до умов воєнного стану, тому в разі оголошення повітряної тривоги всі учасники екскурсії зможуть пройти в укриття, що розташовані неподалік.

Читайте також: У Києві відкрилась інтерактивна виставка за мотивами фільму «Довбуш»

Як повідомлялося, Всесвітній день туризму відзначається щороку 27 вересня з метою популяризації туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, розвитку зв'язків між народами різних країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-