У Києві викрили контрактника Нацгвардії, який готував удари росіян по ТЕЦ

У Києві викрили контрактника Нацгвардії, який готував удари росіян по ТЕЦ

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила контрактника однієї з військових частин Національної гвардії, який готував нові ворожі удари по столичних об’єктах критичної інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

СБУ затримала агента російської ФСБ у Києві. Він займався підготовкою нових повітряних атак РФ по об’єктах критичної інфраструктури столиці.

Фігурантом є контрактник військової частини Нацгвардії, якого російська спецслужба дистанційно завербувала у січні цього року.

Щоб залучити військового до негласної співпраці, ФСБ задіяла свого резидента (керівника агентурної групи). Ним виявився колишній військовослужбовець Нацгвардії, який звільнився зі служби за станом здоров’я та виїхав до однієї з європейських країн. Там він розпочав працювати на ФСБ.

Перебуваючи за межами України, резидент давав вказівки своєму агенту у Києві. Зокрема попросив збирати геолокації теплових електростанцій у столиці.

Також ворога цікавили відомості про технічний стан енергооб’єктів та рівень їх захисту підрозділами Сил оборони.

Усю отриману інформацію російський агент направляв резиденту через месенджер у вигляді фотографій з описом системи охорони.

За кожне виконане завдання обидва фігуранти отримували від свого куратора з ФСБ від 100 до 1 тис. доларів США.

Читайте також: Захист енергетики та портів від ударів РФ: Зеленський провів Ставку

Розвідувальні відомості потрібні були загарбників для підготовки до нових повітряних ударів по Києву на період холодів.

Співробітники СБУ затримали російського агента у результаті багатоетапної спецоперації під час виконання ним ворожого завдання.

При обшуках за місцем його проживання у Києві виявлені комп'ютерну техніку і мобільний телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь РФ.

Слідчі СБУ повідомили обом фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб).

Затриманий агент ФСБ перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Читайте також: СБУ затримала снайпера-фсбшника, який мав застрелити командування ЗСУ на Запоріжжі

Як повідомляв Укрінформ, у вересні співробітники СБУ у Хмельницькій області затримали агента ФСБ РФ, який готував ракетний удар по одному зі стратегічно важливих об’єктів Укрзалізниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-