У Києві відбувся благодійний аукціон на потреби штурмової бригади, яка звільняє Бахмут

У Києві відбувся благодійний аукціон на потреби штурмової бригади, яка звільняє Бахмут

Укрінформ
В оболонському районі столиці відбувся благодійний аукціон на потреби 3-ї окремої штурмової бригади, яка зараз звільняє Бахмут від окупантів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На честь Дня міста Бахмут, в оболонському районі пройшов благодійний аукціон під лозунгом “Бахмут. Відновлення. Звільнення”.

У Києві провели благодійний аукціон “Бахмут. Звільнення. Відновлення” / Фото: Геннадій Мінченко

Метою заходу є збір коштів на рахунок благодійного фонду 3-ї окремої штурмової бригади, які саме зараз звільняють місто Бахмут від окупантів.

"Бахмут є для мене другим рідним містом, так сталося, що я був командуючим оборони міста Бахмут. Та робота, яка проводиться дає надію. Ми віримо, що спільно ми все здолаємо. Україна непереможна”, - наголосив заступник начальника КМВА, генерал-майор Володимир Кидонь.

Читайте також: Сили оборони провели успішний штурм на південь від Бахмута

На аукціоні були представлені різноманітні лоти, зокрема: набір 3 окремої штурмової бригади, свічки в гільзах від МК19 та підсвічник з хвостовика від СПГ з підписом Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, набір свічок з особистим підписом генерал-полковника командувача сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського, прапор та футболка з особистим підписом Жана Беленюка, марки з підписом мера Бахмуту Олексія Реви та Головнокомандувача ЗСУ Олексія Залужного, мапа частини Києва 1899 року, прапор підписаний командирами 2 штурмового батальйону 30ШБ, загублений штик-ніж АК 74 російським десантом у період гострої фази повномасштабної війни у селищі Мощун на Київщині, кулемет забраний з позицій окупантів у Запорізькій області у 2022 році, картина "Україна незламна" тощо.

Одним з найдорожчих лотів була обкладинка журналу "Time" із зображенням Президента України Володимира Зеленського та його підписом. Його продали за 10 тисяч доларів.

Читайте також: Флягу «Да Вінчі» продали на благодійному аукціоні

Ціль аукціону 2-3 мільйони гривень. Остаточні результати будуть відомі пізніше.

Організатори заходу: голова Оболонської РДА Кирило Фесик, голова Дарницької РДА Микола Калашник, директор Музею видатних Киян та президент Київської функції культури Сергій Костянчук, голова правління Музею видатних Киян Микола Поліщук.

“У нас є хлопці, дівчата, які боронять нас. Ми маємо пам'ятати це. Іноді у Києві можна розслабитися, згадати про мирне життя, але воно є таким тільки завдяки нашим захисникам і захисницям, які кожного дня, ризикуючи життям, наближають нашу перемогу”, - підкреслив голова Дарницької РДА Микола Калашник.

Читайте також: Іменну ляльку Barbie Ольги Харлан продали на аукціоні за $10 400

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України звільнили вже 47 квадратних кілометрів під Бахмутом, з них 3 кв. км — упродовж минулого тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-