Мінвідновлення оскаржить рішення суду щодо столичного готелю «Експрес»

Мінвідновлення оскаржить рішення суду щодо столичного готелю «Експрес»

Укрінформ
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури оскаржить рішення Київського окружного адміністративного суду, яке зупинило повернення готелю “Експрес” з оренди у державну власність.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба міністерства у Фейсбуці.

"24 серпня 2023 року ухвалою Київського окружного адміністративного суду було зупинено дії наказів Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури та Регіонального відділення Фонд державного майна України по м. Києву, яке по суті поставило на стоп питання повернення готелю “Експрес” з оренди у державну власність у зв'язку з закінченням строку оренди. Вказане рішення буде обовʼязково оскаржене міністерством..." - ідеться у повідомленні.

Крім того, на засіданні Кабміну за ініціативи віцепрем'єр-міністра з відновлення-– міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова було озвучене протокольне рішення уряду щодо захисту інтересів держави під час повернення з оренди цілісного майнового комплексу готелю “Експрес” та подальшої передачі його в управління Фонду державного майна.

Відповідне рішення для вжиття вичерпних заходів було направлено до МВС, Служби безпеки, Мінінфраструктури, Міністерства економіки та ФДМУ.

Читайте також: У справі про 8,5 мільйона збитків Довженко-центру судитимуть експосадовця ФДМУ

Зазначається, що майновий комплекс з 2001 року перебував в оренді у приватної компанії. Мінінфраструктури, як орган управління, впродовж останніх років неодноразово зверталось до уповноважених органів контролю щодо необхідності повернення з оренди готелю через порушення умов договору, а також збитків для держави через занижену вартість.

Згідно з договором вартість оренди 1 кв. метра приміщення на місяць становила у середньому 12 грн. Хоча, за оцінками експертів міжнародних агенцій нерухомості, вартість аналогічних обʼєктів у центрі столиці становить щонайменше 800 грн за 1 кв. метр.

Як повідомлялося, наказами Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури та Регіонального відділення Фонду державного майна по м. Києву цілісний майновий комплекс готель “Експрес” після закінчення терміну оренди 31 липня 2023 року повернуто з оренди у державну власність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-